За втора поредна година ще се състои Спортен ден Самоков“,

...
За втора поредна година ще се състои Спортен ден Самоков“,
Коментари Харесай

За втора поредна година ще се състои Спортен ден Самоков“

За втора поредна година ще се състои " Спортен ден Самоков “, което е част от плана " Обединени от спорта ". Събитието ще се организира на 3 юни 2023 година от 10:00 до 14:00 часа в Туристическа градина в града. Това стана ясно на конференция в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция в Самоков, проведена от основния уредник на събитието Мартина Байданова и доброволците на идеята. Тя добави, че плануват богата стратегия. 

„ След формалното разкриване ще дадем старт на кроса и колоезденето “, сподели Байданова. 

По думите й в спортния ден ще могат да вземат присъединяване възпитаници от разнообразни възрасти от всички учебни заведения и деца над четиригодишна възраст. 

Проектът " Обединени от спорта “ се заражда през 2021 година, като задачата е да се обединят оптимален брой спортни школи и треньори, както и жителите на града да вземат участие в спортни игри, демонстрации и надигравания, сподели Байданова. 

Тя добави, че спортното събитие ще поддържа благотворителната идея на Сдружението с нестопанска цел (СНЦ) „ Ти си положителното “ – „ За еднакъв учебен старт 2023 “. 

Байданова разяснява, че тази година са избрали да поддържат тази идея, тъй като имат вяра, че, помагайки един на различен, това оказва помощ да се изградят по – положителни персони. Организаторката уточни, че билетът за присъединяване коства петнадесет лв., като в него влизат лотария, достъп до всички игри и работилници, и още награди. Тя съобщи, че част от сумата на билета ще отиде и за благотворителното събитие. 

" С помощта на това спортно събитие съм сигурна, че този път ще успеем да се оправим и да зарадваме всички деца от селата на Община Самоков ", сподели ръководителят на благотворителното съдружие Димитрина Тоскова. 

Тя добави, че със събраната сума ще купят учебници и образователни принадлежности на всички шейсет деца и възпитаници, които са подадени в Сдружението. Тоскова сподели още, че тази година са събрали двойно средства спрямо предходната година. 

" Това е едно необикновено събитие, тъй като спортът е метод на живот ", сподели Георги Симитчиев, доброволец в спортното събитие. Той добави, че самодейността е една добра идея за Самоков. 

Преподавателят в Спортно учебно заведение " Никола Велчев " и треньор по биатлон добави, че Самоков е град на биатлона и се съобщи, че се радва, че ще бъде проведен подобен състезателен празник. Той изясни, че на спортното събитие са планувани пукотевица с натоварване и без натоварване, както и анимация по пукотевица. 

Мартина Байданова добави, че родителите или настойниците на лицата под 18 години ще би трябвало да се подпишат заявления, в които се съгласяват с изискванията и разпоредбите за присъединяване. По думите й ще могат да дойдат и деца, които не са попълнили авансово заявления, само че задачата е те да са подписани авансово, с цел да не се получава скупчване на участници.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР