За втора поредна година ще отличат най-интересните технологични проекти. Инициативата

...
За втора поредна година ще отличат най-интересните технологични проекти. Инициативата
Коментари Харесай

Най-иновативните проекти се събират за втора поредна година в Digitalk&A1 Awards

За втора поредна година ще отличат най-интересните софтуерни планове. Инициативата на уредниците Digitalk и А1 цели да сплоти в обща платформа най-иновативните внедрявания на технологии през 2022 година в България, да очертае трендовете, които движеха корпоративните планове, и желаните ИТ решения и платформи. Съорганизаторите си слагат за цел да предизвикват фирмите да употребяват достиженията на технологиите по новаторски метод.

В рамките на плана се организират конкурс за внедрявания на нови технологии, особено проведени тематични уебинари и за първи път през тази година препоръки от експерти за ръководство на ИТ планове. Digitalk&A1 Awards цели да сътвори " общество на най-напредналите в софтуерно отношение организации ", чиито членове имат достъп до последните технологии, разбори и прогнози.

Второто издание на Digitalk&A1 Awards стартира с сливане на най-интересните планове за годината на обща платформа. Всяка сполучлива история, обвързвана с решаването на бизнес проблем благодарение на технологиите, въвеждане на по-успешен модел, възстановяване на връзките в екипа или характерна област, развита с помощта на ИТ, може да се включи в самодейността, като. Събирането на планове към този момент стартира и ще продължи до януари 2023.
Кой може да взе участие
Digitalk&A1 Awards е ориентиран към компании, които през 2022 година са осъществили сполучливи внедрявания на нови технологии в своите структури. В него могат да вземат участие представители на всички браншове на стопанската система без ограничавания в размера - от стартъпи, през микро- и дребни предприятия, междинни компании, огромни компании и корпорации. Заедно с корпоративния бранш в самодейността могат да се включат и държавни и общински организации.
Реклама Методология и жури
Методологията за оценяване на участниците в Digitalk&A1 Awards е създадена особено за плана от PriceWaterhouse Coopers. Тя се опира на четири съществени критерия: " Стратегия и визия " ; " Имплементация, успеваемост и резултати " ; " Иновативност и креативност " и " Въздействие и вероятности за развиване ". Опитни водачи в областта на нововъведенията, в това число представители на бизнеса, университетските среди, организациите с нестопанска цел, start-up общността и други, влизат в състава на журито. Те ще подсигуряват, че всички кандидатури ще бъдат деликатно оценени при най-високи стандарти и самостоятелни гледни точки.
Вътрешни и външни решения
Тази година фирмите, които ще бъдат отличени в Digitalk&A1 Awards, ще бъдат разграничени на две съществени категории. В първата попадат организации, които сами са създали решение въз основата на новаторски технологии и са го внедрили сполучливо в своите структури. Втората категория обгръща организациите, които разчитат на външна помощ при разрешаване на бизнес въпросите си, без значение дали въз основата на съществуващо софтуерно решение или на особено създадено за тях.
Летящ старт за стартъпите
Второто издание на самодейността на Digitalk и A1 ще обърне особено внимание на една категория визионери, за чиито внедрявания ще приказваме през идващите години - стартъпите. Те ще бъдат оценени най-много на база на тяхната иновативност и креативност, като тежест в представянето им ще дадат и индикаторите " Стратегия и визия ". Стартъпите с максимален пазарен капацитет ще бъдат отличени дружно с положителните практики на специфична гала напролет.
ИТ мениджъри оказват помощ на ИТ мениджъри
Сред другите нововъведения в тазгодишното издание на Digitalk&A1 Awards е поредицата публикации за дейно ръководство на планове. В тях ИТ експерти ще споделят своя опит при реализацията на софтуерни планове, ще дават препоръки по какъв начин да се понижат разноските, по какъв начин да се ръководят дейно плановете, какви са подводните камъни, с които са се сблъскали, по какъв начин са ги преодолели и какви заключения са си създали. Темите за избора на снабдител, мотивацията на екипа, водачеството, както и други аспекти, наложителни за сполучливия план, също ще бъдат прегледани в поредицата публикации.
Реклама Говорят технологиите
И тази година в границите на самодейността Digitalk&A1 Awards ще се проведат тематични уебинари по настоящи тематики. В тях специалисти в съответните области ще обсъдят опциите и капацитета на избрани технологии, свързани с участващите планове. В предишното издание уебинарите покриха тематиките " Суперкомпютрите и защо може да ги употребява бизнесът ", " Цифрова идентичност - практическо приложение и опасности " и " Отвъд Индустрия 4.0 ".
Какво се случи досега
Четири новаторски ИТ плана получиха цифрова премия NFT в първото издание на Digitalk&A1 Awards. Три от внедрените решения са отличени като водачи по методологията, направена от PwC, защото журито им е сложило оценка над 75% по всеки от четирите критерия. Отличието за всеки от тези планове подчертава върху най-хубавия му резултат. Четвъртият план получава специфична, поощрителна премия поради неговото голямо влияние върху администрация, жителите и бизнеса с оглед вероятностите за развиване на нови електронни услуги. От съорганизатора на състезанието А1 спечелилите получиха и ваучер за високоспециализираната софтуерна услуга " Тест за пробив на сигурността ", или така наречен Penetration Test.

По критерия " Въздействие и вероятности за развиване " оценката получи " Група за компютърно асистирана радиология и ортопедична хирургия " за потреблението на комбиниране от смесена действителност и 3D холограми в региона на персонализираната медицина и костната хирургия.

Проектът на Paysera бе награден поради постигнатите резултати, успеваемост и имплементация. Компанията е създала нов платежен способ, който улеснява онлайн търговията и надгражда опциите за приемане на заплащания във виртуалното пространство. Услугата по иницииране на заплащания (УИП) е основана на отвореното банкиране и към този момент е внедрена в системата за онлайн заплащания Paysera Checkout.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР