За втора поредна година състезателният уикенд за Гран При на

...
За втора поредна година състезателният уикенд за Гран При на
Коментари Харесай

Пълно класиране при отборите във Формула 1 след спринта в Бразилия

За втора поредна година спортният уикенд за Гран При на Сао Пауло включва спринт, а в него всички водачи, който финишират измежду първите осем получават точки за международния шампионат.

На този стадий носителите на купите и при водачите, и при тимовете са известни, само че това не значи, че отборите нямат защо да се борят. По-назад в класирането има борби, в които единствено точка или две разделят дадени тимове, а всяка едно позиция по-напред в класирането носи повече пари от наградните фондове, като разликите са милиони долари. 

По този индикатор може би най-радостни в днешния ден ще са в Хаас, чийто водач Кевин Магнусен приключи осми, с което донесе доста скъпа точка на своя отбор в битката му с Алфа Таури за осмото място. С тази точка на датчанина, който потегли първи след феноменалната си подготовка, разликата сред двата тим нарастна на две точки, само че с оглед тяхната форма и сложното им влизане в топ 10, това може да се окаже доста скъпа една точка.

По-напред Макларън съумя да стопи 2 пункта от изоставането си по отношение на Алпин, откакто Ландо Норис приключи седми. По този метод английският отбор се приближи на единствено 5 точки от френските си противници в разногласието за четвъртото място. 

Мерцедес също съумя да скаси своя пасив по отношение на Ферари в битката за втората позиция, откакто водачите на „ Сребърните стрели “ Джордж Ръсел и Люис Хамилтън финишираха първи и трети, с което завоюваха общо 14 точки. В същото време двамата водачи на Скудерията Карлсо Сайнц и Шарл Леклер се класираха втори и шести, което донесе 10 пункта на „ Черните кончета “, чийто задатък пред Мерцедес към този момент е 36.
 Ръсел победи в спринта в Бразилия, първа редица за Мерцедес в ГП на Сао Пауло Ръсел победи в спринта в Бразилия, първа редица за Мерцедес в ГП на Сао Пауло
Пълно класиране при тимовете във Формула 1 след спринта за Гран При на Сао Пауло: 

1. Ред Бул – точки 
2. Ферари – 497 
3. Мерцедес – 461 
4. Алпин – 153 
5. Макларън – 148 
6. Алфа Ромео – 53 
7. Астън Мартин – 49 
8. Хаас – 37 
9. Алфа Таури – 35 
10. Уилямс – 8

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР