За втора поредна година само премиерът ще се качи на

...
За втора поредна година само премиерът ще се качи на
Коментари Харесай

Гълъб Донев ще е сам на Шипка

За втора поредна година единствено министър председателят ще се качи на Шипка за Националния празник 3 март, а президентът Румен Радев ще е на честванията в София.

Миналата година президентът не се качи на историческия връх и по този начин се размина с тогавашния министър-председател Кирил Петков, с който бяха в обтегнати връзки. Преди това Радев непроменяемо държеше словото си от Шипка. Тази година на върха пък ще е единствено служебният министър председател Гълъб Донев.

В София в 11 ч пред Паметника на Незнайния боец респект дружно с Радев ще отдадат вицепрезидентът Илияна Йотова, военният министър Димитър Стоянов, началникът на защитата Емил Ефтимов и други Половин час по-късно, само че на Шипка Донев ще одобри почетния часовой и ще участва на заупокойната молитва в памет на починалите воини, която ще отслужи Великотърновският митрополит Григорий.

С българските политици на Шипка за втора година се размина съветската посланичка Елеонора Митрофанова. Тя означи празника още в четвъртък, стана ясно от известие на посолството във фейсбук. Миналата година Митрофанова още веднъж превари българските политици, само че тогава тя за първи път не получи покана за честванията. 

Причината бе нахлуването на Русия в Украйна единствено седмица по-рано. Такава покана не получи и посланикът на Беларус Никита Лешуков. Страната му е една от дребното, които поддържат войната на Москва. В четвъртък той и Митрофанова дружно поставиха венци пред паметника.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР