За втора поредна година Русия унищожава критичната инфраструктура на Украйна

...
За втора поредна година Русия унищожава критичната инфраструктура на Украйна
Коментари Харесай

Русия е в комунален колапс! Кремъл заплашваше да "мръзнат" Украйна и ЕС, а замръзна самата Русия - стотици хиляди руснаци са без топлина, електричество и канализация

За втора поредна година Русия унищожава сериозната инфраструктура на Украйна с ракетни удари, пробвайки се да остави украинците без отопление и електричество. Страната обаче оцеля, само че през днешния ден се оказва, че всеобщо страдат самите руснаци, тъй като в Русия в действителност има колективен срив. В съвсем всеки район, всеки ден някакви хората остават без отопление и електричество. Заради повреди цели квартали със стотици хиляди поданици просто замръзват.
 
 Нищета в Русия Нищета в Русия Източник: ВКонтакте
Сегашните проблеми са резултат от утежняването на инфраструктурата и неналичието на естествената й поддръжка, която се пробват да прикрият с метеорологични феномени. Парите, които биха могли да бъдат употребявани най-малко за закърпване на дупките, се употребяват за ликвидиране на мирни украинци.
 
 Замръзнали прозорци на заледени квартири в Подмосковието Замръзнали прозорци на заледени квартири в Подмосковието Източник: ВКонтакте
Е, след началото на войната съветските пропагандисти предвидиха прекъсване на тока и заледяване за Украйна и Европа, а " Газпром " пусна подигравателни видеоклипове, в които полугладни европейци се стоплят с огън и свещи. По това време съвсем цяла Русия се радваше на такова " творчество ". Фарсът на путинистите приключи трагично за самите тях. За това по какъв начин Русия в действителност замръзва заради многочислени повреди с комунални услуги - в материала на Obozrevatel.
 
Заради повреда е въведено изключително състояние
В Москва и Московска област се записва сериозно равнище на повреди в електрозахранването и повреди в отоплителната мрежа. Властите изясняват това с необикновен мраз, а специалистите с утежняването на мрежите и неприятната подготовка за зимата. Следственият комитет на Русия към този момент е образувал десетки наказателни каузи, само че всичко е на вятъра.
 
Най-голямата повреда в топлоснабдителната система стана на 4 януари в Подолск край Москва, където десетки хиляди руснаци останаха без топлота и електричество при 24-градусов мраз. Ситуацията е толкоз сериозна, че градските управляващи вкараха изключително състояние на фона на повреда на топлопровода.
 
 Замръзнали стълби във вход на заледени квартири в Русия Замръзнали стълби във вход на заледени квартири в Русия Източник: Telegram
Ситуацията не е по-добра и в различен град покрай Москва – Химки. Там изгоря трансформатор, което докара до спиране на електро- и топлоснабдяването на хиляди поданици, което провокира всеобщо пръсване на водопроводи и повреди на уреди в домовете. Хората стоят без ток и топлоенергия от 3 януари. Поради повредата, наред с други неща, замръзнаха освен водопроводите, само че и канализацията.
 
И други градове на Московска област не бяха пощадени от повреди на отоплителните мрежи. Десетки хиляди руснаци от Литкарино, Чехов, Солнечногорск, Воскресенск, Сергиев Посад, Балашиха, Шчелково и други претърпяха и претърпяват не най-хубавите дни в живота си.
 
" Мразовитите протести " са тъкмо зад ъгъла
Според проектите на Кремъл, след разрушаването на сериозната инфраструктура, украинците трябваше да излязат по улиците на градовете си заради студа в жилищата си, само че се оказа, че недоволни поданици излязоха в съветския град Подолск.
 
 Нищета в Русия Нищета в Русия Източник: ВКонтакте
Жителите на града, останали без ток, вода и топлота в домовете си, отидоха на централния площад с искане за връщане на отоплението по домовете им и наказване на отговорните за комуналния срив. Сред присъстващите на площада имаше дами с деца и пенсионери. Хората желаеха администрацията да се оправи с спиранията на доставката на обикновените богатства на цивилизацията в домовете им. Според жителите в този момент температурата в жилищата им не надвишава 5-6 градуса.
 
В цяла Русия се следи скок на повредите
През декември 2023 година в няколко района се случиха съществени повреди с комунални услуги едновременно - стотици хиляди руснаци останаха без ток, вода и отопление. Така на 13 декември повече от 400 хиляди души останаха без електричество в Дагестанска, Ростовска, Псковска, Тулска и Владимирска област. Част от Ростов на Дон изпадна в " блекаут " - в къщите по няколко улици нямаше електричество. В обществените мрежи разясниха, че цели многоетажни блокове са угаснали, няма отопление и вода.
 
Ето по какъв начин ростовският вестник " Наше время " разказва актуалната обстановка: " Осветлението гасне от време на време, всичко това има доста сериозен отрицателен резултат върху положението на хората. Има доста хора без електричество, само че казусът е, че отоплението значително зависи от електричеството. Там, където хората имат персонални газови котли, за мнозина неналичието на светлина значи липса на топлота. Това е най-лошата част ".
 
Омските медии оповестяват за спирания в работата на градските топлоелектрически централи, от време на време отвън строя. Дори по публични данни отоплението е непостоянно в хиляди жилища. Местните поданици пишат в обществените мрежи, че " събитията се развиват като лавина, половината град седи без отопление, а студовете са под минус четиридесет градуса ".
 
Проблеми с електрозахранването се следят в Самара. Поради щета на кабелите жителите изгубиха електричество, което се употребява за отопление на частни и жилищни здания. Жителите на Самара и околните обитаеми места блокираха автомагистралата в Москва заради проблеми с отоплението, с цел да привлекат вниманието към проблемите си. И това е единствено върхът на айсберга, тъй като съветските управляващи са се научили да крият действителните мащаби на опасността.
 
Спим с пуловери
Жителите могат да оповестяват за усложненията си единствено в обществените мрежи. Според тях проблеми с отоплението се следят още от началото на отоплителния сезон. Хората записват видеообръщения, само че резултат няма, управляващите не реагират.
 
 Нищета в Русия Нищета в Русия Източник: Telegram
Елизавета, жителка на град Химки (Московска област), разказва обстановката в града по следния метод:
" От началото на отоплителния сезон (в огромно количество многоетажни блокове) хората седят или без топла вода, или без отопление. Пристигат (ремонтните екипи, бел. ред.), вършат кръпка и седмица по-късно, наоколо, на прилежащо място, тази тръба се пука. Няма топла вода, изключена е, тече ръждясала. През зимата стопират да отопляват домовете си. Сега сме в жилището с двегодишната ни щерка, към този момент сме заболели заради обстоятелството, че е студено. Невъзможно е да се живее в жилища. Спим в пуловери, разхождаме се в пуловери. Ту тук ще се спука тръба, след това на друго място. Оплакахме се: обаждаме се на администрацията, на кмета на Химки, пишем в обществените мрежи под последните фотоси. От " Мосенерго " дадоха отговор, че всичко е направено ".
 
Жителите на огромни и дребни градове на Русия от доста месеци записват видеопослания до " цар-батюшка Путин ", в които споделят: " Само вие можете да ни спасите от студа ". Например, руснаците от град Селятино покрай Москва записаха видеосъобщение, в което се споделя, че съвсем всички от тях мръзнат през цялото време на отоплителния сезон, а управляващите не дават отговор на жалбите им. И това продължава от години. Между другото, до момента не е отговорено на нито една тъжба.
 
Само ще става по-зле
Руският блогър Анатолий Несмян предизвести руснаците, че сходни обилни проблеми с жилищните и комуналните услуги са единствено началото, ще бъде доста по-лошо в бъдеще.
 
" Инфраструктурата се разрушава безусловно пред очите ни. Най-вероятно тази година ще продължи да бъде белязана от деградация на мрежите, претоварвания и повреди на всяко място. Претоварените мрежи ще причинят каскадни повреди в подстанциите и възлите за мрежова съгласуваност: първо местни, а по-късно повече. Разбира се, никой няма да постави в ред инфраструктурата, тъй като " би трябвало да превземем Варшава и Берлин, тъй че вие, крепостни, не ни интересувате ", написа руснакът.
 
Има доста проблеми, само че няма защо да се закърпят " дупките " - всичко отива на война
През 2023 година в Руската федерация е имало съвсем два пъти повече повреди с комунални услуги, в сравнение с през предвоенната 2021 година, съгласно службата " Интегрум ", която събира известия от съветски районни и федерални медии. Инфраструктурата на страната агресор, несъмнено, към този момент е " изяла " маржа на непоклатимост и става причина за безспорното болшинство от повреди. Повечето от комуналните мрежи в Русия са положени още през 1960-те и 1980-те години на предишния век и от този момент съвсем не са ремонтирани.
 
 Комунален колапс в Русия Комунален колапс в Русия Източник: ВКонтакте
В значително райони и градове жилищните и комуналните системи са съвсем изцяло износени, както споделя даже Росстат. Това не е инцидентно, тъй като средствата, които е можело да бъдат получени за решение на комунални проблеми, се употребяват за други цели. Основните разноски на съветския бюджет през 2022 и 2023 година отиват за тъй наречените " национална защита ", т.е. експанзията против Украйна. Към днешна дата Руската федерация продължава дейния развой на понижаване на финансирането за значими стратегии: понижават се разноските за инфраструктура, жилищни и комунални услуги, медицина, обучение и обществена сфера.
 
 Просяк в центъра на Москва Просяк в центъра на Москва Източник: Yandex
Това развиване беше породено и от внезапния спад на приходите от петрол и газ (45 % от бюджетните доходи на Русия), които бяха понижени на половина. Следователно, колкото по-дълго продължава експанзията против Украйна, толкоз по-лош и рисков ще става животът на елементарния руснак.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР