За втора поредна година ректорът на Университета за национално и

...
За втора поредна година ректорът на Университета за национално и
Коментари Харесай

Ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров отново с отличен резултат по изпълнение на заложените от МОН политики

За втора поредна година ректорът на Университета за национално и международно стопанство и основен секретар на Съвета на ректорите в Република България проф. доктор Димитър Димитров е измежду отличниците на МОН. Министерство на образованието, в лицето на министъра проф. Сашо Пенов, оцени годишното осъществяване на контракта му за ръководство, според заложените от МОН политики, с 3.95, при оптималната допустима оценка 4.00. С това успеваемостта на осъществяване на залегналите в контракта управнически цели, задания и целеви стойности е оценена на 99,84%.

Отчетът за осъществяване на политиката за развиване на УНСС в интервала 1.10.2021 – 30.09.2022 година беше оценен с оптималната оценка 4.00 по 5 от шестте, одобрените от министъра на образованието и науката, политики: 1. Актуалност, сходство, интегралност на придобиваните познания и умения; 2. Повишаване на качеството на стратегиите за образование посредством потребление на просветителни форми, способи и технологии, съобразени с особеностите на обучаваното потомство студенти; 3. Свързаност и партньорство; 5. Привличане и задържане на млади преподаватели; 6. Обществени задължения с национална значителност.

С по-малко от оптимално допустимата оценка университетът е оценен по индикатор 4 - Развитие на научната активност. В този раздел с 4.00 е оценено развиването на плановата активност, включително присъединяване както по планове финансирани от национали стратегии, по този начин и в планове финансирани от интернационалните стратегии. Оценявайки оптимално основаването на механизъм за обвързване на научната активност със системата на възнаграждение, междинният брой изявления на човек от университетския състав на УНСС е оценен на 3,67.

„ Предприехме редица ограничения за повишението на качеството на публикационната интензивност, в това число нова грантова скица, нови правила за материално стимулиране, обновени правила за Университетски конкурс за научни планове 20-23 година Въведената система за стимулиране на научната активност и публикационната интензивност, към този момент дава резултати, само че това е развой, който ще отнеме време, с цел да стане още по-видим научния капацитет на нашия университет. “, означи проф. Димитров и добави, че всеки втори кандидат- студент по стопанска система в България прави оценка с избора си УНСС, а това е голямо самопризнание за нас като преподаватели и учени.

„ Отправям признателност към преподавателите, младите учени, студентите, чиновниците и нашите сътрудници от бизнеса. “, изрази признателността си проф. Димитров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР