За втора поредна година програмата “Метрополитън опера: на живо от

...
За втора поредна година програмата “Метрополитън опера: на живо от
Коментари Харесай

“Метрополитън опера: на живо от Ню Йорк гостува в Пловдив с “Тоска

За втора поредна година програмата “Метрополитън опера: онлайн от Ню Йорк ”, която се реализира от фондациите “Америка за България ” и “Виа Фест ”, гостува в Пловдив по покана на интернационалния фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща ”. Благодарение на към този момент обичайното партньорство, пловдивската аудитория още веднъж ще гледа най-силната продукция в сезона на МЕТ.

Тази година това е “Тоска ” със специфичното присъединяване на Соня Йончева в основната роля на фамозната Флория Тоска. Продукцията е нова в репертоара на Метрополитън опера и за първи път бе сложена на главната й сцена в новогодишната нощ, получавайки най-висока оценка по едно и също време от публиката и рецензията.

През януари фенове в над 2000 киносалона в целия свят съумяха да видят превъзходния театър с присъединяване на огромните звезди Соня Йончева, Желко Лучич и Виторио Григоло.

Любителите на оперното изкуство в Пловдив също ще го гледат напълно скоро - на 23 март 2018 година от 18.30 ч. в Cinema City Пловдив.

През този сезон на “Метрополитън опера: онлайн от Ню Йорк ” Соня Йончева слага самобитен връх в 12- годишната история на програмата с цели три основни функции в постановките „ Тоска “, „ Бохеми “ и „ Луиза Милър “. След Джилда, Мими, Дездемона и Виолета, Флория Тоска е следващото завладяване на Соня Йончева от сцената на влиятелния спектакъл. За нея премиерата на “Тоска ” в новогодишната нощ бе дебют в тази роля. Нейни сътрудници са някои от най-обичаните от публиката артисти: Виторио Григоло като обичания на Тоска – Марио Каварадоси, и Желко Лучич в ролята на злодея Скарпия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР