За втора поредна година поляните на кв. Острец гр. Априлци

...
За втора поредна година поляните на кв. Острец гр. Априлци
Коментари Харесай

Празник на безусловната любов в Априлци ще ни завихри в паневритмия и радост

За втора поредна година поляните на кв. Острец гр. Априлци ще се оживят от Слънчевия танц – Паневритмия. Поканени са всички нови и остарели съидейници да станат част от Празника на Безусловната Любов.

За Марин Неделчев Списание 8 към този момент ви описа в. Той е 60-годишен, когато на вратата на една книжарница вижда табела за уроци по паневритмия и усеща мощен повод да я последва. Отива в салона и прихваща от магията на Учителя. Миналото лято, навръх Петдесетница, Марин събира 108 души от цяла България, с цел да играят паневритмия на 8 поляни до кв. „ Острец “, Априлци. Целта им е да издигнат трептенията на българите и на майката Земя.


Ето и извадки от изявлението ни с него: „ 108 души танцуваха до дъно. Мокри, обаче светят. Главите, телата им светят. И това беше кръщението за всички нас – вода и дух. Изпитание и благословия по едно и също време. ”„ Ние сме родственици всичките и се познаваме. Може да има и по-малки нации от нас, може да са 1 млн., само че не се познават по този начин като нас, не си поддържат връзка по този метод. И също така, като се захванем с нещо, заден ход не знаем. Затова като светнем тук, ще запалителен цялата Земя. Във всяка машина по света, която е основана, има, преди всичко дори, българин. ”Повече четете в брой 5/2023 година


Ето и програмата по дни и места на осъществяване на събитията:
СЪБОТА – 3 юни 2023 година
Програма Паневритмия:
Събота е предназначен за ритуал за ликвидиране и ограждане на 10-те поляни в кв. Острец. Включени са молебствия, песни и стихове от „ Завета на цветните лъчи на Светлината ” от Учителя на Любовта – Беинса Дуно.
Оформят се три ядра от хора от по 3-4 души, които добре знаят песните и молитвите и са наясно какво вършат. Групите се допълват от всички искащи да участват в обреда. Песните и стиховете са избрани авансово,като ще бъдат изписани в цялостната стратегия на празника. Тръгване в 9.00 ч. от Слънчевата къща. Едната група е за Марсова, Меркуриева, Венерина и Лунна поляни. Втора група е за Нептунова и Плутонова поляни. Трета група за Юпитерова, Сатурнова и Уранова поляни. Технически водачи: Марин, Надя Табакова и Галина.Трите групи се събират на Слънчевата поляна в 12.00 ч. и извършват общо ритуала.
Програма на беседи и участия в салона на Народно читалище „ Бъдеще 1894 ”, кв. Острец в гр. Априлци: 15.00 ч. Откриване на Празника на Светлината с присъединяване на хор „ Дъга “ гр. Пловдив с диригент Надя Табакова15.15 – 15.55 ч. Тема: „ Майката Земя – Свещеното учебно заведение и Вселенската библиотека “ – проф. Бойко Рангелов16.00 – 16.40 ч. Тема: „ Народните песни, танци и Паневритмията – път за небесна посвета “ – Галина Ангелова16.40 – 17.00 ч. почивка17.00 – 17.40 ч. Тема: „ Тайнството живот – да докоснеш Светлината,проявена като Любов “ – Снежка Стойчева17.45 – 18.25 ч. Тема: „ Общенето със Слънчевите деви, естествените духове /елементи/, живот в мир и естетика “ – доктор Светла Балтова19.00 – 20.00 ч. концерт на състав ДевиРа (при хубаво време концертът ще се организира навън на естрадата в новия парк)НЕДЕЛЯ – 4 юни 2023 година
Програма Паневритмия:
Всички участници се събират пред Слънчевата къща, махала Събевци на квартал Острец. Преди потегляне се оформят три групи:
7.30ч. – потегляне първа група: Нептун и Плутон лидер Марин 8.00 ч. – потегляне втора група: Венера, Лунна, Юпитерова, Сатурнова и Уранова поляна, втори лидер. 8.20 ч. – потегляне трета група: Слънчева, Марсова и Меркуриева поляни, трети лидер.
Водачите ще носят табели с имената на поляните.9.00 ч. – Начало на ритуала. На всички поляни по едно и също време се стартира да се играе Паневритмия. Добре е обособените групи да имат идейни водачи конкретизирани авансово. Музиката обезпечават водачите.
Свири се цялостният вид на Паневритмията.
Сбор на групите на Слънчевата поляна. 11.00 ч. Начало на Слънчеви лъчи и Пентаграм – играе се от всички участници дружно
Концерт на хор „ Евера “ гр. София с диригент Искра РачеваСлед това се дава опция за въпроси, за разискване – дава отговор, който мисли,че може да даде логичен отговор.  Програмата приключва с национална музика – гайда, хора, ръченица, песни.

Настаняването за групите: всеки за себе си или групово.Организаторите оказват подпомагане за резервация на къщи за посетители.
При предпочитание и интерес, заявете присъединяване във форума най-късно до 14 май 2023 година Цялото събитие се поддържа от фондация „ Радостта на Земята “.
За информации, координиране и мнения се обърнете към:Марин Неделчев – GSM: 0877 595 105Матей Матев – GSM: 0899 727 759 ; e-mail: [email protected]Галина Ангелова – GSM: 0895 339 707; e-mail: [email protected]събитие във фейсбук
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР