За втора поредна година Петер и Оливър Солберг спечелиха Купата

...
За втора поредна година Петер и Оливър Солберг спечелиха Купата
Коментари Харесай

Баща и син Солберг с втора поредна победа в Купата на нациите

За втора поредна година Петер и Оливър Солберг завоюваха Купата на нациите в „ Състезанието на първенците “, което се организира на сняг и лед в Пите Хавсбад (Швеция).

Баща и наследник Солберг, които се състезаваха за отбора на Норвегия, макар че Оливър употребява шведската народност на своята майка в Световния рали шампионат. На финала Солберг се постановиха с 3:1 победи против звездния тим на Тиери Нювил и Фелипе Друговчи, чиято единствена победа в серията бе дело на Нювил, който надделя Петер Солберг в откриващата гонка.

След това обаче Оливър победи първенеца във Формула 2 за 2022 година Другович по един безапелационен метод, а в следствие бразилецът отстъпи и против Петер. Във финалната гонка Оливър не остави късмет на петкратния вицешампион в Световния рали шампионат Нювил и по този начин донесе втора поредна победа за Норвегия в Купата на нациите.

В полуфиналната серия татко и наследник Солберг се оправиха с тима на домакините от Швеция (Матиас Екстрьом и Йохан Кристоферсен) по един доста трагичен метод. След четирите гонки сред двата отбора резултатът беше еднакъв 2:2 и по този начин с по-добро общо време Норвегия продължи към финала. В първата си серия пък татко и наследник Солберг преодоляха френското дуо (Себастиен Льоб и Адриан Тамбей) с безапелационното 4:0.

Утре „ Състезанието на първенците “ продължава с самостоятелната конкуренция, в която Петер и Оливър Солберг ще се изправят един против различен още в осминафиналната фаза на конкуренцията. Самата тя ще започва в 13:00 часа българско време.

Снимки: raceofchampions.com | Снимки: twitter.com/RaceOfChampions
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР