За втора поредна година отборът на Хаас е първият тим,

...
За втора поредна година отборът на Хаас е първият тим,
Коментари Харесай

Новата кола на Хаас мина краштестовете на ФИА

За втора поредна година тимът на Хаас е първият отбор, който сполучливо минава краштестовете на ФИА със своя нов автомобил.

От американския състав оповестиха посредством своя профил в Туитър, че шасито и носът на VF-23 са минали тестванията на Централата. От Канаполис дефинираха това развиване като „ важен миг “ в развиването на новата кола.

През 2022 година Хаас показва напредък и приключи на 8-то място в конструктоския шампионат, като най-бласкавият миг за тима пристигна в Гран При на Сао Пауло. Тогава завърналият се във Формула 1 при започване на сезона Кевин Магнусен се възползва от дъжда на „ Интерлагос “ и завоюва своя първи полпозишън в кариерата, като това бе първо такова достижение и за Хаас.

Догодина пилотският състав на отбора ще бъде образуван от Магнусен и Нико Хюлкенберг, който ще се завърне като титуляр във Формула 1 след тригодишно неявяване. Германецът заменя своя съотечественик Мик Шумахер, който бе освободен след единствено два сезона в Хаас.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР