За втора поредна година Община Варна и инициативата на младежкото

...
За втора поредна година Община Варна и инициативата на младежкото
Коментари Харесай

Цветно ми е! отново потапя в магията на фолклора Варна навръх Цветница

За втора поредна година Община Варна и самодейността на младежкото осведомително издание Youth Street Varna " Цветно ми е! " ще подари празник на Варна под намерено небе с прелестен фолклорен концерт точно на един от най-красивите християнски празници – Цветница. 

Събитието е част от поредицата " Младежка зона за положителни послания и планове ", подкрепени от Дирекция " Образование и юношески действия " и в него ще се включат едни от най-обичаните и зареждащи с гений и характер фолклорни танцови, инструментални и вокални реализатори от Варна и региона. 

Под мотото на Youth Street Varna Positive - " Цветно ми е! “, младежка сила ще залее още веднъж пространството към входа на Морската градина на Варна, където на 9 април 2023 година от 12 часа ще започва пъстра фолклорна стратегия, в която ще се включат едни от най-талантливите варненски млади реализатори, ученици на музикални педагози и хореографи, предаващи светия завет на българското и родното и възпитаващи в национализъм своите възпитаници.

Целта на събитието е да накара Варна да се усмихне, да болести с цветно и положително въодушевление жителите и гостите на морската столица, които ще се насладят на прочувствения подарък, който Youth Street Varna и неговите сътрудници ще подарят на всички, с цел да ги зарадват.

Сред изпълнителите на сцената ще забележим възпитаниците на Гайдарска школа " Тракия " с началник Никола Георгиев.

С фолклорни хореографии сърцата ще разтупкат очарователните дребни мажоретки от Танцов клуб " Стил Денс “ с началник Силвия Петрова, адреналинките от Purple magic kangoo club с треньори Антоанета Тодорова и Виктория Радева, сладурите от Танцов клуб " Моряците " с началник Силвия Матева, Танцов състав " Бяла " с ръководители Зоя Георгиева и Николав Николов, възпитаниците на вокалните педагози Росица Малчева и Мария Русева, Танцова школа " Пламъче " с началник Кирилка Петрова, Танцов отбор " Дивни танци " с началник Диана Добрева, реализатори от НЧ Тополи - Детска школа за национално пеене с началник Росица Желязкова и Танцова групировка " МОНТ " с началник Мадлена Андреева, възпитаниците на Детска фолклорна студия " Неранза " - Детската фолклорна група " Тракийски слънца " към Тракийско сдружение " Капитан Петко Войвода " и Детска фолклорна група " Галенчета " при НЧ " Васил Левски – Галата " 1927 – Варна с началник Кичка Христова.

На сцената ще забележим очарователната Мис България – Свят Ева Добрева и надарените ученици на Школа по национално пеене " Фолклорна магия " с ръководители Павлинка и Елица Тодорови.

 

Повече за изпълнителите и сътрудниците може да научите от СЪБИТИЕТО: https://www.facebook.com/events/769152707936113/?ref=newsfeed

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР