За втора поредна година Младежка банка – Видин, създадена към

...
За втора поредна година Младежка банка – Видин, създадена към
Коментари Харесай

Книжен базар организираха във Видин за Деня на народните будители

За втора поредна година Младежка банка – Видин, основана към Сдружение „ Активно общество “, означи 1 ноември – Деня на националните будители, с акцията „ Вашата книга за младежка идея “. Младите хора проведоха хартиен базар, от който всеки можеше да си избере и вземе книга, като в подмяна направи подаяние за Младежка банка – Видин. Подредените на базара разнородни книги, също получени като дарения за акцията, привлякоха интереса на десетки поданици на Видин – и деца, и възрастни, които с любознание се спираха, с цел да прегледат препоръчаните заглавия, взимаха книги и правеха дарения, в какъвто размер самите те преценяват, в особено сложена за задачата кутия.
„ Даренията, които събираме, са за задачите на Младежа банка – Видин. Средствата, набрани от тази и други начинания, са за подкрепяне реализирането на планове на младежи от региона. Догодина през лятото още веднъж ще обявим конкурс за идейни планове на младежи, а концепциите, които бъдат утвърдени, ще получат финансиране “, изясни секретарят на Сдружение „ Активно общество “ Емил Иванов. Той добави, че сходен хартиен базар ще бъде проведен още веднъж, само че датите занапред ще бъдат конкретизирани, а също така през идващите месеци Младежка банка – Видин ще провежда най-различни събития за набиране на средства.
Инициативата „ Вашата книга за младежка идея “ е първата, проведена от новия екип на Младежка банка – Видин, отпред на която към този момент е Биляна Борисова, ученичка от Профилирана природо-математическа гимназия „ Екзарх Антим I”. „ Това е един превъзходен метод новосформираният екип на Младежка банка да стартира работа. Защото какъв по-хубав метод за отбелязване на 1 ноември – Деня на будителите, от това човек да се снабди с книга и, в същото време, да подкрепи видинските младежи да осъществят своите хрумвания “, показа Биляна Борисова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР