За втора поредна година любителите на колоезденето ще могат да

...
За втора поредна година любителите на колоезденето ще могат да
Коментари Харесай

Тур дьо Франс отново в България

За втора поредна година феновете на колоезденето ще могат да се допрян до страстите на най-голямата вело конкуренция в света – Тур дьо Франс. Така нареченият „ Етап България “ ще се организира на 28 юли в живописния регион на западните Родопи, а център на събитията още веднъж ще бъде Велинград.

Вековната традиция на обиколката на Франция беше пренесена на българските географски ширини за първи път през предишното лято, като измежду участниците в надпреварата, което има напълно аматьорски темперамент, се включи и единственият български колоездач, участник в Обиколката на Италия – Николай Михайлов.

„ Всеки един фен на колоезденето желае по някакъв метод да се допре до Тур дьо Франс. Както знаем, това е най-известното колоездачно съревнование в света “, показа колоездачът за NOVA.

Михайлов е на мнение, че сходен вид надпревари носят добавена стойност за българското колоездене.

“Както видяхме, предишното година се включиха много дилетанти. И фенове, които просто желаеха да финишират, да започват, да усетят тръпката от надпреварата. Това е задачата, нали? Добре е да мотивираме хората да спортуват “, сподели още Михайлов.

„ Много хора биха избрали нашето съревнование, тъй като е неповторимо по рода си за България. Още повече, че ние даваме опция да започват от 18 години до 80. Имаме много възрастови категории, които награждаваме в нашето съревнование. Най-емблематичната фигура, която беше предишното година, беше Дявола Диди. Той участва на всички стадии в Тур дьо Франс “, сподели Даниел Дуков, уредник на българския стадий на конкуренцията.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР