За втора поредна година Лудогорец“ е на път да реализира

...
За втора поредна година Лудогорец“ е на път да реализира
Коментари Харесай

Нова незабравима нощ за „орлите“

За втора поредна година „ Лудогорец “ е на път да осъществя своите европейски фантазии. След като през миналата акция „ орлите “ излязоха от групите на Шампионската лига, въпреки и в посока Лига Европа, в този момент отборът от Разград още веднъж е на крачка от 1/16-финали във втория по мощ шампионат. След първите 3 мача българският първенец е водач със 7 точки и голова разлика 4:1. А съставът на Димитър Димитров занапред ще има и две семейства – на „ Брага “ и „ Истанбул ББ “ в предпоследния пети мач. Португалският отбор ще търси реванш още на 2 ноември в Разград откакто в четвъртък вечер претърпя непредвиден потрес при загубата с 0:2. Така „ Лудогорец “ реализира първа българска победа като посетител в евротуринирите на тим от Португалия, макар че в стартовия състав…. българи липсваха. Единствен Светослав Дяков от родните играчи бе на терена, само че в ролята на запаса в заключителните минути.

Румънецът Козмин Моци откри резултата, а през втората част Раул Силва си вкара безразсъден автогол. Поражението бе признато като разочароващо на Пиринеите.
„ Мачът бе доста благополучен за „ Лудогорец “ и доста трагичен за нас – призна след дуела треньорът на домакините Абел Ферейра. – Някои решения на съдиите също ни ощетиха. Неприемливо е да се позволяват такива неточности на това равнище. В обстановката, след която ме изгониха, имаше чиста дузпа за нас ”.
Ранен гол за „ Брага “ бе анулиран заради доста противоречива засада, а през втората част домакините претендираха и за игра с ръка на Абел Анисе в наказателното поле на „ Лудогорец “.
Италианският рефер Давиде Маса можеше да удари съществено по реномето на „ Брага “. Срещата бе пред преустановяване откакто последователите на португалския отбор обиждаха на расова основа конгоанецът от разградския отбор Джоди Лукоки. Съдията предизвести домакините, че нов сходен случай ще бъде с съдбовни за тях последствия.

„ Срещу „ Истанбул ББ “ играхме с една скица, против „ Хофенхайм “ – с втора, а тук с трета – разясни след триумфа Димитър Димитров, треньорът на „ орлите “. – Сменихме схемата поради „ Брага “. Имат високи нападатели, които играят добре с глава, а техните външни халфове влизат във вътрешността и отварят пространства за крайните бранители. Ние искахме да имаме преимущество в центъра на терена. Лесно избрах схемата. Ако бяхме сбъркали, всичко щеше да падне на моите рамене, само че аз съм човек, който рискува. Трудно ми е да кажа, че ние сме любимец за продобиване на групата. Това, че победихме в този момент ни дава обаче някакво преимущество. Но в идващите три мача могат да се разиграят доста изненадващи резултати. “
„ Българска самба раздруса скалата “, написа водещото издание „ O Jogo “. От „ A Bola ” също не се разграничиха от мнението на сътрудниците: „ Бойците бяха сюрпризирани от българската самба “.
За „ Брага “ това бе и първо проваляне от 7 мача, което прекъсна и серията от 4 следващи триумфа във всички шампионати.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР