За втора поредна година град Лом се включи в кампанията

...
За втора поредна година град Лом се включи в кампанията
Коментари Харесай

В Лом зарадваха възрастни хора с храна за Великден

За втора поредна година град Лом се включи в акцията "Купи и показа ". Тя е част от националната самодейност "Великден за всеки - подари празник на баба и дядо ". Група младежи от локалния общински училищен клуб "Екология и запазване на околната среда " проведоха акцията. Техен началник е Румяна Цветева.
"Кампанията на омбудсмана се провежда за четвърта поредна година в народен мащаб. Идеята на акцията е да бъдат зарадвани възрастните хора. Закупихме и дарихме разнообразни пакетирани хранителни артикули. Благодаря за помощта на другите хранителни магазини, които ни помогнаха. Нашият кмет Пенка Пенкова се включи освен в даряването, само че и в раздаването. Участниците в акцията бяха 20. Дарителите над 300. Направихме 123 торбички с хранителни артикули. Те са разнесени по адреси в Лом, изпратихме и към околните села Орсоя, Добри дол, Ковачица, Долно Линево, Станево, към клубовете на инвалидите ", казаа Цветева.
Адресите са предоставени от община Лом и общественият патронаж, добави Цветева и направи извод, че "дарителите може и да понижават, само че щедростта се повишава ":
"Сравнявам данните с предходната година - има спад на донорите, само че пък събрахме два пъти по-голям брой на дарените неща. Миналата година направихме към 70 торбички. Благодаря на всички, които се включиха. Благодаря за топлотата, за добротворството. Повтарям си една мисъл, че героите не вършат положително, с цел да ги потупат по рамото, само че е хубаво да знаят какъв брой доста значат дейностите им ".
20 доброволци от общински училищен клуб "Екология и запазване на околната среда " са убеждавали жителите да се включат в благородното дело.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР