За втора поредна година Фондация Нашите недоносени деца (ФННД) организира

...
За втора поредна година Фондация Нашите недоносени деца (ФННД) организира
Коментари Харесай

Стартира кампанията в подкрепа на недоносените бебета Големи чудеса за малките герои

За втора поредна година Фондация " Нашите недоносени деца " (ФННД) провежда благотворителна акция под надпис " Големи чудеса за дребните герои ".

По мотив Световния ден на недоносените деца ще се организира благотворителна " Вечер на чудесата " на 14 ноември в Софийска градска художествена изложба, от 19:00 ч. Тази година патрон на събитието ще бъде доцент Михаил Околийски от Офиса на Световната Здравна Организация в България. Ще имаме удоволствието да чуем и приветствено слово от н.пр. Сьорен Якобсен, дипломат на Дания.

По време на " Вечер на чудесата " всеки присъстващ ще има опцията да поддържа идеята като закупи благотворителния календар или снимка от изложбата под надпис " Родени герои - животът, който следва ", отдадена на правото на пълностоен живот на всички недоносени деца и новородени бебета с влошено здравословно положение. Дарителската акция цели набиране на финансови средства в три съществени посоки - закупуване на животоспасяваща инсталация за недоносените бебета, създаване на фамилни стаи в лечебните заведения и обезпечаване на поддръжка на ранното детско развиване в Център " Малки чудеса ".

Извън рамките на благотворителната " Вечер на чудесата ", календарът може да бъде поръчан и през тази форма за поръчки.

През 2019 година Фондацията разшири обсега си на работа оттатък многочислените дарения в неонатологичните отделения в страната, както и директната поддръжка към фамилиите на недоносени деца. Усилията на организацията през миналата година са фокусирани върху основаване на Национална стратегия за следене на здравето на недоносените деца в интервала от 0 до 7 години.

В България за пръв път бе празнуван Световният ден на недоносените деца - 17 ноември, през 2012 година, точно по самодейност на ФННД. От тогава, по традиция, Фондацията продължава задачата си в поддръжка на дребните герои посредством най-разнообразни обществено-информативни интензивности и събития. Тази година Световният ден ще бъде маркиран със " Среща - празник на дребните герои " в десетки градове в страната, взаимно с екипите на неонатологичните отделения.

През годините зад идеята застават известни персони като дългогодишният дипломат Ники Кънчев, както и Румяна Нейкова, Силвия Лулчева, Петър Бакърджиев, Милена Златкова, Димитър Павлов, Йоана Буковска-Давидова, Веско Ешкенази, посланикът на Дания н.пр. Сьорен Якобсен и други, които със своите достижения разпространяваха ежедневната битка за живот на недоносените деца.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР