За втора поредна година читалище Изгрев 1909 - Бургас е

...
За втора поредна година читалище Изгрев 1909 - Бургас е
Коментари Харесай

Бургаски деца изпращат картички за Деня на Черно море на свои връстници

За втора поредна година читалище " Изгрев 1909 " - Бургас е уредник на уъркшоп на тематика " Морето и децата ". Поводът е Международният ден на Черно море - 31 октомври.

Участници в него са 52 възпитаници от 1в и 5а клас на ОУ " Георги Бенковски " - Бургас. В рамките на самодейността те ще изработят тематични картички, в които ще изразят своите послания и фантазии и ще ги изпратят на връстници, които не живеят на брега на Черно море. На 31 октомври от 13.30 часа участниците в уъркшопа ще посетят Природонаучната експозиция на РИМ - Бургас, с цел да научат повече за типовете бозайници, които се срещат в Черно море, какво ги разграничава от другите типове, обитаващи моретата и океаните и други любопитни обстоятелства.

На 31 октомври в град Стара Загора 42 деца от СУ " Васил Левски " ще получат картичка от морето с пощенско клеймо от Бургас. По атрактивен и занимателен метод децата от Стара Загора ще станат съпричастни към общата ни угриженост за запазване чистотата на морето и плажовете и на напъните на доста хора за избавяне на морското биоразнообразие.

Картичките на морска тематика, подарък от децата на гр. Бургас във връзка еко-празника  на Черно море, ще бъдат експонирани в СУ " Васил Левски " - Стара Загора.

Организатор на събитието е национално читалище " Изгрев 1909 " Бургас. Реализира се в  партньорство с Република България " Захарий Княжески " гр. Ст. Загора и поддръжката на Оперативна програма " Туризъм " Бургас.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР