За втора поредна година Благоевград ще бъде домакин на лекоатлетически

...
За втора поредна година Благоевград ще бъде домакин на лекоатлетически
Коментари Харесай

Благоевград приема лекоатлетически крос

За втора поредна година Благоевград ще бъде хазаин на лекоатлетически крос. Състезанието ще се организира на 5 май (събота). Стартът ще бъде даден в 10:00 часа пред зала “22 септември “. Маршрутът продължава през площад “Македония “ (Банка Хеброс), велоалея “Бачиново “ и парк “Бачиново “, като ще се направи обиколка на езерото. Състезателите би трябвало да се върнат по същия маршрут до зала “22 септември “.

В конкуренцията ще се включат спортисти от цялата страна, като състезателите ще бъдат разграничени в две групи. Първата група е юноши и девойки до 16 години, а втората – мъже и дами. Дължината на трасето в категория мъже и дами е 7,3 километра, а за юноши и девойки до 16 години е с дължина 3 километра.

Регистрацията за присъединяване в кроса ще стартира от 08:45 часа пред зала “22 септември “ на 5 май (събота) и ще продължи до 09:45 часа. Лекоатлетически маратон се провежда от Община Благоевград и е само по рода си в Югозападна България с сходна дължина на трасето.

Община Благоевград е подготвила доста награди и изненади за всички участници. Състезателите от категория юноши и девойки до 16 години ще се надпреварват за предметни награди. Лекоатлетите от категория мъже и дами ще се борят за премията от 200 лв. за първо място, 150 лв. за второ място, 100 лв. за трето място, четвърто място - 50 лв. и пето място - 30 лв..

Стефан Дамянов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР