За втора поредна година баскетболен клуб за хора в инвалидни

...
За втора поредна година баскетболен клуб за хора в инвалидни
Коментари Харесай

Шест отбора от пет държави ще участват на турнира по баскетбол на колички на София-Балкан

За втора поредна година баскетболен клуб за хора в инвалидни колички София-Балкан е хазаин на интернационален шампионат. След като през 2021-а тимът провежда първото издание с четири тима, в което първенец стана Криля Барса от Русия, тази година конкуренцията ще се организира с присъединяване на шест тима от пет страни - България, Босна и Херцеговина, Полша, Сърбия и Турция.

На 24 и 25 септември в зала " Триадица " БКХИК София-Балкан ще премери сили против едни от най-класните европейски тимове. Участниците в шампионата ще бъдат Змай Градачац (Босна), ЛТРСН Лодз (Полша), Мачва БН01 (Сърбия), Айдън Ефелер (Турция) и 1453 ЕСК (Турция).

Турнирът ще се организира в две етапи. В първата тимовете ще бъдат разграничени на две групи, като във всяка група ще се играе всеки против всеки. Във втората фаза ще се срещнат двата тима класирали се на трето място в своята група в битка за 5-6 място. Двата тима, класирали се на второ място в своята група, ще се срещнат в дуел за 3-4 място.

Шампионът на шампионата и неговият подгласник ще бъдат избрани в среща сред двата отбора, класирали се на първото място в своята група.

Откриването ще се организира на 24 септември в 12.30 часа, а българският тим ще изиграе първия си мач против  босненския Змаж Градачац.

Всички срещи ще бъдат предавани онлайн в YouTube канала на БФБаскетбол.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР