За втора година конкурсът За да я има България“, организиран

...
За втора година конкурсът За да я има България“, организиран
Коментари Харесай

Ясни са победителите в конкурса За да я има България

За втора година състезанието „ За да я има България “, проведен от Община град Добрич, се осъществя в два стадия. За присъединяване в първия стадий бяха регистрирани 582 видеа, от които бе същинско предизвикателство за журито да направи асортимент на най-хубавите.

На 24.02.2024 година Огледална зала „ Нели Божкова “ за следващ път се оказа дребна за ценителите на българската лирика и изкуството на рецитала. В извънредно вълнуващия финален стадий онлайн се срещнаха позволените за присъединяване претенденти, жури и аудитория. От позволени за присъединяване 71 деца 69 показаха на сцена собствен личен прочит на определено произведение от българската литература.

Завидно театрално държание демонстрираха децата от област Добрич при декламиране на произведения, свързани с историята, националните герои и хубостта на отечеството. Заслужени овации следваха всяко осъществяване на надарените деца.

Компетентно жури с ръководител Красимир Демиров – артист в държавна такса „ Йордан Йовков “, и членове: Татяна Христова - актриса в държавна такса „ Йордан Йовков “, и Мила Боянова - актриса в ДКТ „ Дора Габе “, оцени представянето на децата и отличи 33 от тях.

Тържествената гала по награждаването ще се състои на 11.03.2024 година, от 11.00 ч., в Голямата заседателна зала на Община град Добрич.

С резултатите от класирането може да се запознаете.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР