За всяко поколение има игри, които са известни сред всички

...
За всяко поколение има игри, които са известни сред всички
Коментари Харесай

Tetris навършва 35 тази седмица! Това ли е най-добрият пъзел в историята?

За всяко потомство има игри, които са известни измежду всички геймъри, а и освен. Говорим за заглавия като „ Pac-Man “ или „ Super Mario “. „ Tetris ” обаче е може би най-известната цъкалка на всички времена. На 4-ти юни тя става на 35 години.

Ако за вас измерител са продажбите, тя има продадени над 170 милиона копия. Докоснала се е до всяка една платформа, за която може да се сетите. За триумфа обаче би трябвало да се отдаде нужното на конзолата Gameboy. Играта с блокчетата съществува 5 Tetris навършва 35 тази седмица! Това ли е най-хубавият пъзел в историята?години преди появяването на GB, само че с помощта на пакетните продажби става подобен шлагер.

Причината да се избере тази игра, за стартирането на пазара на дребната подпора, е елементарна. Няма значение дали ще играеш 10 минути, или няколко часа – прекарването е идентично. Звучи необичайно? Ами да разгледаме Super Mario Land за същата подпора, пусната по същото време. Играта има равнища за побеждаване, има ясно начало и явен край. Фактът, че не можеш да запазваш напредъка си, значи ново начало всякога. Ако знаеш, че нямаш време да стигнеш до края, ще играеш ли все пак?

Управителят на Tetris Company, Ханк Роджърс, е спечелил Nintendo с фразата:

„ Ако желаете да продавате Game Boy на деца, сложете Mario, само че в случай че желаете да продавате на всички, изберете Tetris. ”

Ханк обаче не е основател на заглавието. Той попада на него по време на CES през 1988. Играта съществува години преди излизането на Nintendo платформата. Създадена е от няколко руснаци – компютърният инженер Алексей Пажитнов, дружно с неговите другари Димитрий Павловски и Вадим Герасимов. Тяхната игра е първата от Русия, която бива пусната на Запад – през 1986 година.

Вдъхновението идва от пъзела „ Пентомино “. Пажитнов влага единствено 6 седмици за направата ѝ, само че това му стига, с цел да направи нужните промени и обновления, тъй че нещата да се получат.
Доиграва ли ви се Тетрис?
Минали са цели 35 години оттогава, а ние към момента играем. Миналата година видяхме две нови заглавия от жанра – “Tetris Effect ” за PS4 и “Tetris 99 ” на Nintendo, което е доказателство за това.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР