За всяка от областните болници в Монтана, Силистра и Шумен

...
За всяка от областните болници в Монтана, Силистра и Шумен
Коментари Харесай

Купуват по един респиратор за болниците в Монтана, Силистра и Шумен

За всяка от регионалните лечебни заведения в Монтана, Силистра и Шумен закупуват по един респиратор, от какъвто лечебните заведения се нуждаят, с цел да обезпечат в оптималната степен съответна здравна помощ на пациенти с COVID-19, оповестяват от Министерството на здравеопазването.

Средствата са обезпечени от постъпилите досега дарения посредством изпращане на SMS с текст DMS SOLIDARNOST на къс номер 17 777. До момента събраната сума възлиза на малко над 125 хиляди лева

Специализираната инсталация ще бъде доставена най-късно при започване на месец май.

Със средствата се възнамерява да бъдат закупени нужна на лекарите профилирана здравна инсталация и техника, персонални защитни средства с най-голям предпазен клас, както и всичко друго, от което незабавно се нуждаят лечебните заведения в изискванията на разпространяващата се коронавирусна зараза.

На страницата на Министерството на здравеопазването е оповестена и информация за всички донори и постъпили средства по дарителската сметка, която здравното министерство откри в поддръжка на лечебните заведения, обслужващи пациенти с COVID-19.

От 17 март до 27 март тази година набраната по тази сметка сума възлиза на 1 920 346 лв.. Данните за постъпващите средства по сметката ще бъдат обновени от време на време. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР