За всичко, което се случва на Балканите, България продължава да

...
За всичко, което се случва на Балканите, България продължава да
Коментари Харесай

Керемедчиев: Няма да ни чакат да сме в политическо безвремие

За всичко, което се случва на Балканите, България продължава да има основно значение. Няма да ни чакат доста време да сме в това безвремие. Скоро би трябвало да има работещи парламент и държавно управление. Това сподели пред ON AIR някогашният зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев.
" В момента най-малко има настоящ парламент, който да подкрепя държавното управление ", акцентира той.

По думите му за момента имаме глътка въздух, само че в случай че не се оправим с следващия политически тест, ще влезем във етапа на тоягата, а не на моркова.

" Избирателите вземат решение за това кой да е политическият ред в нашата страна. Няма значение какво държавно управление ще пристигна, значимо е да има работещо държавно управление. Важно е да се приказва с европейските комисари, водачи ", разяснява той.

Керемедчиев е на мнение, че сме на опашката и би трябвало някои браншове да се дооправят.

" В сферата на възобновимите източници има добра опция за развиване. Строителство и поправки е главната активност, която ще остане и няма по какъв начин да се промени. Всяка парламентарна група има лично мнение за това по какъв начин да се промени Планът за развиване, в случай че се ремонтира още веднъж, просто времето няма да стигне ", добави той.

" В момента няма тласъци за бизнеса и ББР най-сетне стартира да работи в помощ на дребния и междинния бизнес. Относно актуализацията на бюджета - това е необходимо. В момента стопански обстановката е от малко малко постоянна. Това ще е значимо за оцеляването на цели браншове ", разяснява Милен Керемедчиев.

" Вижда се, че стартира борбата за овакантяването на поста на Меркел. Италия потегля мощно на европейската политическа сцена с Марио Драги и се гласи да е един от водачите на Европейски Съюз. Всичко зависи от това кой ще завоюва борбата север-юг ", добави някогашният зам.-външен министър.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР