За всичките години на прехода ние не сме имали орган,

...
За всичките години на прехода ние не сме имали орган,
Коментари Харесай

Адвокат: Уредбата за отговорността на главния прокурор е смешна и нелепа

За всичките години на прехода ние не сме имали орган, който да проверява основния прокурор. Сегашното законодателно решение за прокурора, който ще проверява основния, е „ тотално смешна и нелепа уредба на възможна отговорност на основния прокурор, за нищо не става “. Това мнение изрази юрист Васил Василев.
По думите му Народното събрание приема симулативно законодателство, с цел да се регистрира пред разнообразни институции, то не се регламентира, с цел да свърши работа.
Относно разгласяването на материали от СРС по време на конференция на основния прокурор по шпионската спекулация Васил Василев посочи, че се „ култивира безнаказаност и притежател на тази безнаказаност е прокуратурата “. Няма претекстове, които да оправдават разгласяването на СРС, безапелационен е юрист Василев.
Със СРС-тата се навлиза в персоналния живот, тайната на кореспонденцията, неприкосновеността на жилището на всеки жител. Разрешението на наблюдаващия прокурор не може да анулира тези ограничавания в законодателството, разясни Васил Василев.
Според Василев по еднакъв метод стоят нещата, когато има информация, представляваща държавна загадка. „ Тези обстоятелства и условия са обект на специфична отбрана “, акцентира той и попита „ да не би конференцията да е част от наказателния развой “.
За писмото си до към момента несъществуващия надглавен прокурор с искане за следствие на основния прокурор Иван Гешев юристът посочи, че „ няма никаква задявка, всичко е напълно съществено “.
В Наказателно-процесуален кодекс съществува такава фигура, това е настояща норма от Наказателно-процесуален кодекс, означи Василев и посочи, че законодателят не е планувал отлагателни условия за влизането в действие на тази наредба.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР