За всички страстни пушачи, на които липсват класическите народни цигари

...
За всички страстни пушачи, на които липсват класическите народни цигари
Коментари Харесай

Цветовете на цигари Арда изгряха на кецове

За всички буйни пушачи, на които липсват класическите национални цигари “Арда ”, има разтуха. Не, те не се връщат на пазара, само че за сметка на това пуснаха маратонки с тяхното лого.

Сините букви с жълти ленти, каквото е добре познатото лого на евтините цигари, се появи върху съвременни бели кецове на световноизвестна първокласна марка. Разбира се, не е същото, а и буквите са разнообразни и на латиница, само че доста прилича. Българските цигари едва ли са известни на международните дизайнери и надали са им дали ентусиазъм, само че приликата зарадва пушачите у нас.

Легендарните български цигари “Арда ” влязоха в историята преди 12 години. През 2010 година марката спря да се създава поради високия данък. Така евтините цигари станаха непродаваеми дружно с марките “Хасково ” и “Верила ”, които бяха трансферирани в благоевградската фабрика след приватизацията на заводите в Стара Загора и Пловдив, напомня " 24 часа ".

В началото на 70-те години на предишния век един пакет “Арда ” струваше 25 стотинки. Продаваха се два типа – с бандерол и без бандерол, не тъй като е контрабанден, а тъй като е от по-лошокачествен тютюн. Много възпитаници са пропушвали с дребна “Арда ”, която струваше едвам 12 ст.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР