За всички онези, които се притесняват, че всеки наднича в

...
За всички онези, които се притесняват, че всеки наднича в
Коментари Харесай

Екраните на лаптопите оживяват чрез AR технология

За всички тези, които се тормозят, че всеки наднича в преносимия компютър им, до момента в който работят в някое кафене, израелският стартъп Sightful има ужасно решение на този проблем. Използвайки добавена действителност (AR), компанията поема предизвикването да пази поверителността, като прожектира екрана пред очите на потребителя и надалеч от очите на всички останали.

Лаптопите са съвършеното решение за консуматори, които се нуждаят от подвижност на работното пространство и не желаят да бъдат лимитирани до офис бюро. Дори след години на нововъведения в дизайна на смарт телефони и таблети, преносимият компютър към момента е нещо, което потребителите употребяват, когато би трябвало да свършат сериозна работа.

Работата с преносим компютър обаче има своите дефекти. Потребителите би трябвало да създадат компромис във връзка с тежестта, а също така поради по-големия екран всеки в близост би могъл да види какво тъкмо вършиме на компютъра си.

Решението на Sightful е много проницателно и обръща внимание както на тежестта, по този начин и на проблемите с поверителността, свързани с преносимите компютри.

Краят на екраните на преносимите компютри?

Sightful назовава решението си Spacetop и употребява AR очила, с цел да прожектира 100 инча (254 см) от екрана, забележим единствено за потребителя. Това се прави с два 1080p екрана и прожекцията ще бъде сходна на разграничителната дарба на цялостен 2K екран в действителния свят.

За разлика от извънредно амбициозния залог на Зукърбърг да придвижи работата в метавселената в бъдеще, Sightful предлага на потребителите да имат свое пространство, в което никой не може да надникне, в действителния свят. Тъй като технологията употребява AR, екранът се наслагва върху средата към потребителя и подсигурява, че той остава в действителния свят и не пропуща нищо в близост.

В съпоставяне с стандартния преносим компютър, Spacetop е оборудван с чипсет Qualcomm Snapdragon 865 и графичен процесор Adreno 650. Той също по този начин ще разполага с 8 GB RAM и 256 GB място за предпазване, ще употребява Wi-Fi 6 и ще поддържа Bluetooth 5.1.

Спецификациите са сходни на тези, употребявани в днешните смарт телефони. Spacetop няма да работи с Windows, само че вместо това ще употребява лична операционна система, която е основана на Android с отворен код.

Вместо да отваря разнообразни прозорци един върху различен, операционната система на Spacetop разрешава те да се отварят един до различен на виртуалния екран, който се назовава „ Платно “.

При неналичието на стандартен екран, Spacetop ще тежи към 1,5 кг и се оповестява, че коства $2000. Засега няма информация по кое време Spacetop ще бъде разполагаем. Ако сте подготвени да чакате, това е практично решение, което може да реши вашите проблеми, свързани с работа.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР