За всички назначения аз съм отговорен, обяви на брифинг в

...
За всички назначения аз съм отговорен, обяви на брифинг в
Коментари Харесай

Ревизоро за задържания си заместник: Не е идвал при мен за уволнения или назначения

За всички назначения аз съм виновен, разгласи на брифинг в Народното събрание министърът на околната среда и водите Емил Димитров – Ревизоро. Той бе безапелационен, че заместникът му Красимир Живков не е оказвал напън за назначения или уволнения.

„ Не е идвал при мен за уволнения или назначения. Нито той, нито другият ми заместител “, разяснява екоминистърът.

Димитров удостовери, че прокуратурата е иззела и неговия компютър, с цел да се проследят масиви с данни по отношение на следствието против заместник-министър Красимир Живков.

„ Хората са в коридорите и чакат да ги арестуват, никой не желае да подписва. Елате и говорете с тях “, обърна се към медиите Емил Димитров.

Министърът не е обсъждал задържането на заместника си с премиера, както и кой ще го замести.

„ Разговорите са били за това какви ограничения ще предприемем с вноса на отпадъците, откакто свърши ковид. Ограничихме три циментови фабрики, само че на пристанището получателите може да се опитат с анекс 7 да внесат нещо в допълнение, което може да отиде в някои от нашите сметища, районни депа. Като ги внесат и не могат да ги осъществят, ги хвърлят по деретата “, предизвести министър Димитров.

За да затруднят този развой и да стеснят вноса на боклуци, в екоминистерството са трансформирали една разпоредба и компаниите три дни по-рано следва да осведомят какво получават като боклуци.

„ Създадохме екип, който да отиде на границата, в случай че имаме подозрение за някой камион. Върнахме два камиона “, похвали се Емил Димитров. Той удостовери, че в Пловдив, Плевен и Монтана са площадките, от които са взети проби на налични складирани боклуци.

„ Не можем цялата стопанска система да я сложим на колене, че има 2-3 злоупотреби. При отпадъците става дума и за импорт на суровини…Не желаеме още веднъж в България да влизат боклуци, както е било предходни години. Има камери какво влиза в завода, само че това би трябвало да е работа на граници, митници. Имаме доста прокурорски инспекции за боклуци, в този момент упорстват за инспекции на ТЕЦ-ове, само че те са 30 индивида и би трябвало да работят два месеца. Имаме голям брой площадки, които не можем да направляваме. Искам по-бързо закриване при нарушавания. След 4 години мога да затворя площадка, в която през днешния ден съм видял нередности. Имаме ленив закон. Общественото неодобрение е огромно и би трябвало да преминем към дейности. Всичко, което влиза, би трябвало да е под надзор “, безапелационен е министърът на околната среда. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР