За всички нас президентът Желев е един топъл спомен, един

...
За всички нас президентът Желев е един топъл спомен, един
Коментари Харесай

Плевнелиев: Желев успя по най-мирния начин да придвижи страната напред

За всички нас президентът Желев е един топъл спомен, един умен политик, знак на единството, на невзискателност, на човечност, на мъдрост, която бликаше от всяко негово деяние. Той съумя по най-мирния и доброжелателен метод да придвижи страната напред в, може би, най-трудния миг. Това сподели пред публицисти през днешния ден президентът /2012-2017/ Росен Плевнелиев, който взе участие в церемонията по откриването на възпоменателна плоча пред родната къща на първия демократично определен президент на България доктор Желю Желев /1990-1997/ в село Веселиново, представен от Българска телеграфна агенция.

Плевнелиев сподели, че помни всяка негова среща с президента Желев, всяка негова дума, всяко тяхно събиране " при което той, по неговия ухилен, непретенциозен, доброжелателен и визионерски метод ни караше да го слушаме, да се поучим от него и да следваме неговия път ". Гордея се, че като държавен глава първото нещо, което направих е да посетя офиса му, да го попитам: " Уважаеми господин президент, кажете, Вие защо се борихте, кои бяха огромните цели, по какъв начин аз мога да бъда потребен? ", напомни си Плевнелиев.

Той сподели още, че се гордее и с това, че всяка втора седмица доктор Желев е бил в неговия кабинет, че са били огромни другари и " с неговата невероятна невзискателност, с неговата доброта и човечност, той ни възпламени всички нас със своята любов към България и Балканите - неговата огромна тематика. Той беше уважаван и доста почитан на Балканите, и за нас е чест да го уважим ", добави Плевнелиев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР