За всички нас любовта е преди всичко онова топлещо чувство,

...
За всички нас любовта е преди всичко онова топлещо чувство,
Коментари Харесай

Науката за любовта - досущ като кокаин

За всички нас любовта е на първо място това топлещо възприятие, което изпитваме надълбоко в себе си, когато забележим обичания човек. Но какво се крие зад него?

Според този видео клип на ASAPScience методът, по който действа любовта, може да бъде пояснен и строго научно. При това целият развой наподобява малко по-сложен, в сравнение с си мислим.

Въпреки че постоянно асоциираме любовта със сърцето, нейната същинска магия може да бъде следена точно в мозъка. Може би няма да се изненадате изключително от обстоятелството, че сивото вещество на влюбения прилича много на това на човек, приел кокаин.

При хората кокаинът залива центъра за основаване на наслаждение в мозъка с невротрансмитера допамин, който кардинално се свързва с приятни чувства, като облекчаване на глада, жаждата или секса. При естествени условия невротрансмитерите от рода на допамина се отделят от дейните мозъчни кафези, които по-късно ги всмукват назад. Кокаинът блокира този развой, като принуждава нервите да ги отделят неуморно, до момента в който изразходват наличните муниции. Именно тази прекомерна стимулация на центъра на удоволствието провокира кокаиновата интоксикация.

С други думи – чувствате се доста по-добре надалеч по-лесно.

В мозъците на влюбените следим същото. От една страна, кокаинът и любовта обаче ви карат да се чувствате добре. От друга - всичко, което преживявате, задейства центровете за наслаждение доста по-лесно. Именно заради тази причина вие освен, че се влюбвате в отсрещния човек, само че стартирате и да изграждате сантиментална визия за света към вас. Още по-интересното в тази ситуация е, че близкостоящите центрове, отговарящи за болката, стават по-малко дейни. Т.е. все по-малко неща ви тормозят и тормозят.

Казано по-простичко – обичаме да сме влюбени.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР