За всички гости и местни жители шеф готвач Махмуд Ал

...
За всички гости и местни жители шеф готвач Махмуд Ал
Коментари Харесай

Село Полски извор посрещна първия Фестивал на семейството с богата програма и много изненади

За всички посетители и локални поданици началник готвач Махмуд Ал Байруми подготви свеж паламуд и реване по арабски

Каменското село Полски извор се провежда за първи път Фестивал на фамилията. Събитието се провежда по самодейност на локалните поданици и Общината, които в месеца на Християнското семейство, желаят да обединят дребни и огромни като сплотена общественост от целия район, а даже и страната.

За всички посетители и локални поданици началник готвач Махмуд Ал Байруми подготви свеж паламуд с картофено пюре по специфична рецепта и реване по арабски. Атрактивни кукери от Сдружение с нестопанска цел „ Каменски обичаи “ пук подготвиха палачинки на сач върху дървени. Коктейли с разнообразни ликьори раздадоха от TATRATEA, а от „ Баш бакалията “ почерпиха с обичайното за зимата греяно вино по тяхна специфична рецепта.

Сред формалните посетители на събитието бяха зам.-председателят на Комисията за финансов контрол Диана Йорданова, бургаските депутати от ГЕРБ Галя Желязкова и Андрей Рунчев, общинският консултант от ГЕРБ Веселин Пренеров, общинският ръководител на Българска социалистическа партия в Бургас Живко Господинов, ръководителят на общинския съвет в Камено Радослав Балтаджиев. Сред множеството бе видян и някогашният шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас комисар Милен Димитров и фамилията му.

В храм „ Света Петка “ в Полски извор бе осъществен водосвет, а  църковното настоятелство с наслада одобри новината за обичайно отбелязване на Фестивала на фамилията. 

„ Събитието по самодейност на локалните поданици и тяхното предпочитание да се уважи Деня на фамилията. В село Полски извор са будни и инициативни хора. Обмисляме да превърнем отбелязването на празника в традиция. Селото се развива доста добре. След пандемията се вижда огромен интерес на парцели от по- младежи. Фолклорният отбор е много дечица и това е добър симптом за развиване на българското село. Стремим се по-всякакъв метод да облагородим селото, тъй като хората, които идват са с много условия. Ще аплайваме по стратегия да подменим водопроводите, тъй като без тях не можем да оправим улиците. С общи старания можем всичко да оправим ”, сподели кметът на Камено Жельо Вардунски.

Той уточни, че сега в селото се прави план за бедствия и повреди, по който ще се направи предпазен вал към територията, с цел да не се повтаря обстановката от 2017 година, когато селото беше безусловно залято. Вардунски увери, че деретата постоянно се пречистват.

В с. Полски извор живеят над 800 души непрекъснато, само че не са регистрирани тук, защото употребяват привилегии в Бургас – като детски градини, зона за паркиране и други, само че селото се развива извънредно бързо, означи още градоначалникът Вардунски.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР