За всички е ясно, че Община Пловдив притежава твърде малко

...
За всички е ясно, че Община Пловдив притежава твърде малко
Коментари Харесай

Зелена площ, депо, паркинг? Глобиха пловдивчани, докато терен от 4 дка търси същността си

За всички е ясно, че Община Пловдив има прекомерно малко парцели, на които могат да се осъществят разнообразни публични действия в интерес на хората. През годините се привикна всевъзможни парцели около огромни булеварди да се трансформират в жилищни кооперации, а зелените площи и местата за паркиране да стават все по-малко.

Макар и малко, има тук-там терени, които са подобаващи за сходни мероприятия, само че необичайно за какво те не са атрактивни за градските управляващи за реализация на каквито и да действия.

Такава е обстановката с парцел от близо 4,2 дка на кръстовището на бул. „ 6 септември” и „ Източен”. Читател на TrafficNews се обърна към нас за въпросния парцел, откакто се оказа, че той и негови съседи са санкционирани поради паркиране във въпросния парцел.

„ Това място съгласно Община Пловдив е тревна повърхност. Откакто се помня обаче тук трева не е имало, а съм над 40-годишен. Имаше гето с противозаконни ромски къщи, а допреди няколко години частен заплатен охранителен паркинг, а след това и автосалон. В следствие Общината стартира да употребява общинския терен за предпазване на инертни материали и по този начин до през днешния ден.

Въпреки неведнъж подадените тъжби от живущите от околните блокове, че мръсотията и праха не разрешават да се отварят прозорците, а шума от преминаващите камиони пречи на спокойствието ни, от Община Пловдив отхвърлят да реалокират това бунище.

Недоумение буди обстоятелството, че през миналата година внесохме подписка на този терен да бъде построена детска площадка и да се облагороди мястото, само че още веднъж има отвод /макар и мълчалив/ от Общината. Сега обаче заварихме колите с налепени фишове?!?! Няма неприятно, не по 50, а по 150 ще платим, с цел да има къде децата да играят и гледката от прозорците ни да не е към сметище, само че да ми пишат фиш, че съм паркирал върху чакъла, останал от автосалона и там, откъдето ежедневно минават камиони на Общината, с цел да изхвърлят строителни боклуци е смешно или трагично, зависи дали си глобяващ или санкциониран. А строителните боклуци ще си стоят на така наречен тревни площи евентуално до момента в който се появи подобаващият вложител за следващия мегакомплекс на това място”, написа нашият четец.

Единственото желание на Община Пловдив за въпросния терен бе през предишния мандат. Тогава парцелът бе вкаран в желанието на някогашния кмет Иван Тотев за изтегляне на заем за многоетажни и буферни паркинги. Идеята там бе да се направи буферен за 130 автомобила. Там трябваше да стопират коли и рейсове с туристи, които да отиват по-късно към Стария град и Централна градска част, а част от местата ще се дават против месечен абонамент.

С идването на новата власт и кмет обаче това желание остана в предишното и евентуално няма да се осъществя.

Въпросът е какво счита да прави Община Пловдив с този терен, а явно хората в региона желаят да се осъществя парково пространство. Докато обаче теренът търси своята еднаквост, градските управляващи ще събират санкции от хората, дръзнали да стопират там.

Каква ще е ориста на парцела, ще търсим отговори от локалната власт.

Очаквайте продължение!

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР