За всички добре запознати фенове е ясно, че разликата в

...
За всички добре запознати фенове е ясно, че разликата в
Коментари Харесай

Съставът на Манчестър Сити е близо три пъти по-скъп от този на Интер

За всички добре осведомени почитатели е ясно, че разликата в бюджетите на Манчестър Сити и Интер е голяма. От “Гадзета дело спорт ” въпреки всичко взеха решение да дефинират точния размер на разликата в двата състава, като направиха параленост на изхарчените от двата финалиста в Шампионската лига за всички техни сегашни играчи.

За своите 24-ма футболисти от първия си състав Интер е похарчил през годините 296 млн. евро, сочат сметките на изданието. Междувременно, британският първенец е отделил общата сума от 885,8 млн. евро за входящи прехвърляния, с цел да оформи настоящия си състав. Така разликата сред двата бюджета е близо три пъти в интерес на “гражданите ” или тъкмо 589,8 млн. евро. Най-много пари “нерадзурите ” са дали за своя халф - Николо Барела (37 млн. евро). Любопитното е, че цели 13 играчи на “небесносините ” са по-скъпи от италианския национал, като класацията се оглавява от Джак Грийлиш (115 млн. евро). Трябва да се означи, че Интер има шестима играчи с нула евро като трансферна сума за привличането им, до момента в който в Сити тези футболисти са петима. В този случай става въпрос или за свободни сътрудници, или за юноши на клубовете.

Междувременно, вестникът се погрижи и да дефинира какъв брой пари ще завоюва “Змията ” след сензационното си постигане до финала на ШЛ, откакто даже в клуба бяха планували в бюджета си отборът да приключи трети в своята група след Байерн (Мюнхен) и Барселона. Въпросната сума е 101,1 млн. евро, като тя може да набъбне с още 4,5 млн. евро при успех в Истанбул. От всички насъбрани досега средства 57,5 млн. евро са от бонусите за резултатите на тима, 15,6 млн. са от главния награден фонд, 12 млн. идват от телевизионните права, а останалите 16 млн. са с помощта на историческия рейтинг на миланския клуб.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР