"За всеки спортист е чест да играе за своята родина",

...
"За всеки спортист е чест да играе за своята родина",
Коментари Харесай

Везенков: Всеки трябва да играе за България

"За всеки състезател е чест да играе за своята татковина ", разгласи Александър Везенков при присъединението си към националния тим по баскетбол в Ботевград. Крилото получи позволение от клуба си Барселона да укрепи България за идните международни квалификации против Чехия и Финландия, надлежно в петък и неделя.

Новият треньор на каталунците Светислав Пешич няма да разчита на Везенков за семейството против Реал (Мадрид) в Евролигата в петък вечер. През уикенда Барса няма мач от шампионата, тъй като борбите се възобновяват при започване на март.

"Искам да благодаря на господин Пешич, на управлението, на националния селекционер Любомир Минчев. На всички, които помогнаха да съм тук. На фамилията ми, което постоянно ме поддържа. Говорихме и хората в клуба осъзнаха, че това е най-хубавото за мен в този миг. Да поиграя малко, да съм в кондиция - и физически, и душевен ", изясни Александър пред bTV.

"Много е значимо, че момчетата и треньорът имат вяра в мен. Винаги съм казвал - националният тим е чест за всеки играч. През тези пет дни ще опитаме да си свършим работата. Мисля, че имаме качествата, само че дано не бързаме. "

"Мога да дам един образец - Роджър Федерер завоюва Аустрелиън Оупън и незабавно отиде да играе за Швейцария. И най-големите го вършат. За всеки е чест да играе за националния тим и мисля, че няма по-високо ходило в спорта ", приключи най-хубавият български баскетболист.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР