За всеки един изгряващ спортист е трудно да отговори на

...
За всеки един изгряващ спортист е трудно да отговори на
Коментари Харесай

Първа победа над тенисистка от топ 100: 19-годишната Лия Каратанчева не спира да впечатлява!

За всеки един изгряващ състезател е мъчно да отговори на упованията, когато в неговото семейство към този момент е имало сполучлив спортист в същата дисциплинираност, само че наподобява Лия Каратанчева е ваксинирана към напрежението и продължава да впечатлява с изявите си през сезона, вървейки самоуверено по стъпките на своята огромна сестра - Сесил.

19-годишната тенисистка неотдавна записа дебют в националния тим за Billie Jean King Cup и имаше основна заслуга за петото място в крайното класиране на нашите девойки, откакто завоюва всеки един от четирите си дуела в надпреварата. Вчера пък тийнейджърката направи нова доста сериозна стъпка напред в своята кариера, поздравявайки се с първа победа над представителка на топ 100. Това се случи на клей конкуренцията с награден фонд от 25 хиляди щатски $ в Орландо, където Каратанчева сензационно надигра топ поставената Пана Удварди 6:2 6:3.

Световната номер 92 има записана победа в главната скица на Уимбълдън, както и купа на равнище WTA 125, единствено че Лия сподели, че по никакъв метод не заслужава да се намира с близо 450 места зад унгарката в международната ранглиста и в последна сметка откри място в 1/8-финалите, като там ще премери сили с локалната представителка Виктория Ху (световна номер 446).

Двубоят стартира с цялостна доминация от страна на българката, която се откъсна напред с 4:0 гейма, само че фаворитката бързо върна един от брейковете си пасив и изглеждаше, че е на път да изравни резултата. Родната ни представителка обаче не се тормози по никакъв метод и незабавно възвърна преднината си от два пробива, с цел да постави точка на разногласието в откриващия сет.

Каратанчева придвижи отличната си игра и при започване на втората част, осигурявайки си задатък от 2:0 и въпреки да загуби идващите си две подавания, то непроменяемо намираше сили да направи рибрейк и в нито един миг не даде на лидерката в схемата да я притисне по-сериозно, а най-после затвори безпроблемно мача на личен сервис и справедливо се поздрави с най-престижния си триумф към този миг.

 

 

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР