За все повече туристи, които избират да пътуват със самолет

...
За все повече туристи, които избират да пътуват със самолет
Коментари Харесай

Цените на самолетните билети вече не са определящи за много пътници

За от ден на ден туристи, които избират да пътуват със аероплан след края на пандемията от ковид, качеството на обслужването на летищата е от значително значение. Това сочат резултатите от ново световно изследване, извършено от организацията СИТА (SITA), която обезпечава връзката сред самолетните компании и е снабдител на осведомителни услуги за бранша на авиотранспорта, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Когато хората възнамеряват пътешестване, цените на самолетните билети са единствено един от факторите, които дефинират избора им дали да се спрат на полет със аероплан. Начинът, по който са били обслужени на обещано летище, се трансформира във фундаментален фактор, когато вземат решение през кои аерогари да пътуват. Пътниците се обръщат към авиоиндустрията с явен апел и той е, че колкото повече са подложени на тромаво и неефективно обслужване, толкоз по-вероятно е да обмислят други разновидности за своето пътешестване ", отбелязва Дейвид Лаворел, основен изпълнителен шеф на СИТА.

Проучването на организацията е открило, че пътуващите със аероплан са все по-склонни да улеснят своето прекосяване през обещано летище, като се записват за полета си авансово. По-голяма част от тези пасажери употребяват смарт телефона си, с цел да се чекират онлайн. Това им икономисва пари и им оказва помощ по-бързо да преминат през всички регистрации и инспекции, предшестващи полета им.

" След края пандемията пътуващите със аероплан се усилват, само че това става в изискванията на дефицит на личен състав и на запаси, изпитван от редица самолетни компании и летища. Поради това се стига до нарушавания при осъществяването на графика на полетите и при работата на летищните екипи, от което пострадали са пасажерите ", показват създателите на проучването, извършено от организацията СИТА.

" Над половината от пасажерите, (участвали в изследването - бел. ред.) оповестяват, че са се сблъскали със забавени или анулирани полети. Повечето от тях акцентират, че това е вгорчило пътуването им ", се споделя в отчета.

Оказва се, че е регистрирано повишаване на трафика през летищата, на които пасажерите имат опция да се записват за полета си, без да чакат на дълги опашки и имат опция да преминат по-бързо през инспекциите за сигурност.

Ирландското летище " Айърланд уест еърпорт Нок " (Ireland West Airport Knock) разгласи, че през август е обслужило рекордните за него 102 000 пасажери.

Много пътуващи със аероплан са предпочели през един от най-натоварените интервали в годината да летят през тази аерогара в западната част на Ирландия, а не през изпитващото дефицит на личен състав летище в столицата Дъблин. Там през предходната година се образуваха дълги опашки от изнервени пасажери, напомня ДПА.

С сходни проблеми се сблъскаха и редица английски летища по източното крайбрежие на Ирландско море, а най-голямото летище във Англия - " Хийтроу " в Лондон, беше насила да разгласи предел на броя на пасажерите, които обслужва на ден. Това стана на фона на серия от стачки на чиновници, които неколкократно блокираха работата му.

Международната асоциация за въздушен превоз - ИАТА (IATA), в която членуват към 300 самолетни компании, пренасящи над 80 на 100 от пасажерите в международен мащаб, разгласи наскоро, че неналичието на задоволително чиновници по надзор на въздушното придвижване е провокирала " неприемливи забавяния на полетите и проблеми за пътуващите ".

Поради това се е стигнало до понижаване на броя на пътническите полети в някои региони на Съединени американски щати и до повишаване на самолетните билети.

" По-рано тази година самолетни компании редуцираха с до 10 на 100 полетните си написания от и до летища в региона на Ню Йорк. Тава стана по искане на Федералната авиационна администрация (FAA) на Съединени американски щати, която призна, че с наличните авиодиспечери не може да подсигурява ръководството на повече полети ", съобщи генералният шеф на Международната асоциация за въздушен превоз Уили Уолш.

На този декор ИАТА заяви, че през юли въздушният трафик в целия свят се е нараснал с 26,2 на 100 по отношение на година по-рано и е достигнал до 95,6 на 100 от равнищата, реализирани през 2019 година, преди началото на пандемията.

Въздушният трафик по вътрешните линии в обособените страни през юли тази година е достигнал до най-високото ниво в историята на авиацията. Той е надвишил с 8,3 на 100 равнището от 2019 година, най-много на фона на нарастването с 22,5 на 100 на приходите от самолетни билети за вътрешни полети в Китай. Това се показва в разбор на Международната асоциация за въздушен превоз, оповестен на уеб страницата на организацията. В него се отбелязва, че последните прогнози демонстрират, че нарастването на продажбите на самолетни билети ще се резервира в кратковременен проект.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР