За все още необявена от властите информация по случая с

...
За все още необявена от властите информация по случая с
Коментари Харесай

Цветелин Кънчев за Войводиново: Да видим алкохолните проби и целия видеозапис

За към момента необявена от управляващите информация по случая с пребития боен във Войводиново загатна в студиото на " Тази заран " по bTV водачът на " Евророма " Цветелин Кънчев. Той акцентира, че произшествия като този демонстрират нуждата и роми, и българи да застанат дружно против насилието - без значение от кой етнос идва то.

" Настоявам да бъдат оповестени пробите за алкохол и на двете страни, да бъде оповестен целият видеозапис от охранителната камера, която е снимала случая ", съобщи той, като обаче акцентира, че няма естествен човек, който да приема ритането по главата на паднал.

Кънчев напомни за различен случай с присъединяване на командос, който съгласно него не е провокирал сходна мощна социална реакция - убийството на служител на реда от май предходната година, за което беше задържан боен. " Извършва убийството на 21 май, на 30 май пуснат с подписка - 50 командоси в залата ръкопляскат на военния съд ", означи Кънчев.

По отношение на ромската престъпност, водачът на " Евророма " означи, че последните 5 огромни случая, довели до етническо напрежение, имат едно общо нещо: " Участват едни и същи хора от една каста, която приказва турски език, съблюдават религиозните традиции тъкмо както турците ги съблюдават, дефинират себе си като турци (...) докога всички естествени роми в тази страна ще патят поради тези хора?! ".

В тази връзка Кънчев прикани вицепремиера Красимир Каракачанов да каже дали счита за " нагли " всички роми, или единствено тези, които правят " зулуми ". Според него ромските общности могат да бъдат скъп съдружник.

Политика се прави на маса

Цветелин Кънчев изрично отхвърли изказванията на различен ромски политик - Александър Методиев-Бат Сали (ДПС), който съобщи, че водачът на " Евророма " е взел участие в схеми за пазаруване на гласове дружно с Каракачанов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР