За времето, в което сме в ЕС са дадени 1

...
За времето, в което сме в ЕС са дадени 1
Коментари Харесай

Над 1 млрд. евро са дадени за запазване на природата, откакто сме в ЕС

" За времето, в което сме в Европейски Съюз са дадени 1 милиарда евро за запазване на природата. Не знам какво виждат хората да е направено за това, без някой да изкарва пари ", това съобщи екоактивистът Филип Цанов пред " ЕвроДикоФ ".

" За мен това е най-важното министерство. Няма план, без значение дали е метро, лифтове, тунели, автомагистрали, мостове на Дунав без да се прави екологична оценка. Влиянието на това министерство е голямо във всеки един бранш ", безапелационен беше той.

" Защитените зони са цялата натура. 35% са натура - предпазена зона. Защитените територии са 5%. Това са резервати, предпазени местности, естествени и национални паркове. Това управление на Министерство на околната среда и водите желае тези 5% да станат 30%. Плановете плануват да се създадат още няколко естествени и национални парка ", посочи Цанов.

По думите му след време може да се стигне до проблем сред Министерство на околната среда и водите и районното министерство, тъй като другите планове на двете ведомства се припокриват.

" Всички екологични оценки са по правосъден ред. Имаш право да обжалваш. Повечето тъжби са от неправителствени или екологични организации. Тези екологични оценки се случват на две инстанции ", добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР