За времето, в което бях административен ръководител на Специализираната прокуратура,

...
За времето, в което бях административен ръководител на Специализираната прокуратура,
Коментари Харесай

Валентина Маджарова: Не е имало дела на трупчета, докато ръководех Специализираната прокуратура

За времето, в което бях административен началник на Специализираната прокуратура, изрично мога да заявя, че каузи на трупчета не е имало.

Това сподели някогашният началник на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова.

Маджарова е безапелационна, че следствието по делото " Барселонагейт " е провеждано оптимално ритмично, доколкото разрешава законодателството.

" По този проблем 90% от следствието се организира по способите на европейската заповед за следствие. Няма по какъв начин да се желае да се съблюдават съответни периоди от българския прокурор, наблюдаващ следствието, при изискване, че дейностите по следствието се разпореждат за осъществяване на непозната пълномощия ", уточни тя пред БНТ. 

Маджарова призна, че Специализираната прокуратура е длъжница на обществото във връзка с делата за така наречен " корупция по високите етажи на властта ".

По думите ѝ по голям брой от делата следствието не е провеждало в оптимални периоди, от каквито обществото има потребност.

Според нея една от аргументите за това е извънредно тромавият углавен развой. Друга причина, която касае Специализираната прокуратура, е тоталният недокомплект.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР