За времето от откриване на предизборна кампания за избори за

...
За времето от откриване на предизборна кампания за избори за
Коментари Харесай

Депутатите решиха: Без редовни пленарни заседания и комисии по време на предизборна кампания

За времето от разкриване на предизборна акция за избори за народни представители до привикване на новоизбраното Народно заседание да не се организират постоянни пленарни съвещания и съвещания на комисиите. В този случай периодите по този устав стопират да текат, като се изключи периодите за писмени отговори в парламентарния надзор. Това гласоподаваха депутатите с признатите на второ четене промени в Правилника за организацията и активността на Народното събрание.

Депутатите отхвърлиха публицистично предложение на " Българска социалистическа партия за България " за осъществяване, с изключение на на писмен, и на вербален парламентарен надзор по време на акция. Предложението бе направено от Мая Димитрова и беше отхвърлено с 63 гласа " за ", 94 – " срещу " и 56 – " въздържал се ". Другото отхвърлено публицистично предложение беше на Цвета Рангелова от " Възраждане ". То предвиждаше Народното събрание да взема решение дали да заседава по време на предизборна акция.

Депутатите поддържаха промените в правилника, свързани с възнагражденията на народните представители и предлагането, с което категорично се регламентира да няма двойни заплати. Приетите текстове плануват възнагражденията да се начисляват от деня на полагане на клетва от народните представители до деня, предшестващ деня на полагането на клетва на народните представители, определени в идващото Народно заседание.

При предварително преустановяване на пълномощията на депутат възнаграждението се дължи до датата на постановяване на решението на органа. Текстовете плануват възнагражденията да се начисляват от датата на избирането на народните представители на съответните длъжности и за членове на комисии.

Предвидено е още министри, определени за народни представители в последващо Народно заседание, да заявяват от кой държавен орган желаят да получават полагащото им се заплащане за интервала до избор на нов Министерски съвет.
 
  
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР