За времето от 17:00 часа на 3 ноември до 02:00

...
За времето от 17:00 часа на 3 ноември до 02:00
Коментари Харесай

Цяла нощ са доставяни машини за гласуване, около 1700 още не са

За времето от 17:00 часа на 3 ноември до 02:00 часа тази заран в страната са превозени 4183 машини в 24 области, стана ясно от писмо на Главна дирекция „ Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма “, прочетено по време на съвещание на Централната изборна комисия (ЦИК).

Общо в страната с машини ще се гласоподава в 5900 секции, оповестиха по-рано през седмицата от ЦИК, напомня Българска телеграфна агенция.

По време на съвещанието на ЦИК стана ясно, че на интернет страницата на комисията към този момент могат са бъдат открити и обществените криптографски ключове, които са оповестени от „ Информационно обслужване “ в сходство с условието на Изборния кодекс. Те се намират в секцията „ Машинно гласоподаване “.

Процесът по логистиката се прави в съгласуваност с Министерство на вътрешните работи и се прави по одобрен транспортен проект.

Преинсталацията на софтуера на машините се прави в склада, в който те се съхраняват. С процеса са ангажирани близо 300 души от компанията, която е определена да извърши инсталацията.

Самият развой включва и тестване на софтуера след инсталирането му, което се прави наново и откакто машините се доставят на мястото за гласоподаване.

Целият развой се следи от ДАНС.

По информация на ДЕБАТИ има дребна възможност някои машини да не съумеят да стигнат до секциите.

Очертават се проблеми и с хартията за печатане на резултата от гласуването, която е друга по качество.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР