За времето до 15 юни, до когато ще сме в

...
За времето до 15 юни, до когато ще сме в
Коментари Харесай

Нов ред при посещенията в Съдебната палата във Враца

За времето до 15 юни, до когато ще сме в изключителна епидемиологична конюнктура или до отпадане на болестта с Коронавирус – 19, влизането и пребиваването в Съдебната палата във Враца ще се реализира при специфични правила и ограничения, чиято цел е ограничение на разпространяването на заболяването. Предпазните ограничения, които се вземат, са написани в заповед на и. ф. административен началник – ръководител на Окръжен съд – Враца Веселка Иванова.
Заповедта е по отношение на признатите от Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет Правила и ограничения за работата на съдилищата в изискванията на пандемия.
За посочения интервал влизането и излизането от постройката на Съдебната палата ще става през две разнообразни порти, с цел да няма разбъркване на потоците от хора. Двете порти са ситуирани паралелно една до друга, на централния вход на постройката, като са разграничени с ограничаващи ленти и са обозначени за вход и излаз.
Влизането в постройката ще става само с сложени защитни маски и ръкавици. На входа всеки ще би трябвало да се дезинфекцира. Това ще става, като се премине през дезинфекционната стелка и върху ръцете се впръска дезинфектант.
В постройката ще се позволяват единствено жители, които са пристигнали за осъществяването на административни услуги, както и страни по делата, техни процесуални представители, очевидци и движимости лица. Всички участници по делата ще се позволяват в постройката 5 минути преди оповестения час на правосъдното съвещание. Останалите ще изчакват пред постройката.
Гражданите пред правосъдните зали би трябвало да стоят на разстояние 1.5 метра един от различен. Участниците в правосъдния развой ще влизат в правосъдните зали единствено откакто бъдат извикани.
В правосъдните деловодства и в адвокатската стая юристите и другите жители влизат единствено по един. Работното време на правосъдните деловодители с юристи и други жители, до отпадане на заплахата от болест, е заран 9 часа – 12 часа, след обяд 14 часа – 17 часа.
Справките по каузи ще се правят по телефоните, оповестени на уеб страницата на Оценка за съвместимост – Враца, а точно:
- информативен център и регистратура – 092/682-124
- наказателно деловодство – 092/682-123
- гражданско деловодство – 092/682-165
- комерсиално деловодство – 092/682-125
Справките могат да бъдат осъществявани и на следните електронни адреси:
- наказателно деловодство – [email protected]
- гражданско деловодство - [email protected]
- комерсиално деловодство [email protected]
Подаването на правосъдни бумаги, по които се образуват каузи, ще става по пощата или посредством пощальон. Съдебните бумаги могат да се подават с дипломиран електронен автограф посредством Единния портал за електронно правораздаване или на оповестените от съда електронни адреси. На посочените от страните електронни адреси и при декларирано от тях предпочитание ще се изпращат правосъдни бумаги по електронен път.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР