За връщане на доверието в отношенията между Европейския съюз и

...
За връщане на доверието в отношенията между Европейския съюз и
Коментари Харесай

Премиерът Борисов се обяви за възстановяване на добрите отношение между Турция и ЕС

За връщане на доверието в връзките сред Европейския съюз и Турция се разгласи министър председателят Бойко Борисов . В изявление за Анадолската организация преди утрешната си аудиенция в южната ни съседка министър-председателят разяснява и двустранните връзки сред София и Анкара. 

Българският министър председател ще се срещне на следващия ден в Истанбул с турския държавен глава Реджеп Ердоган по отношение на церемонията по разкриване на реставрираната историческа черква „ Св. Стефан “.  По думите на Борисов възобновяване на храма е доказателство за това, че може да има другарство, взаимно съгласие и благосклонност сред мюсюлманските и християнските страни.

Той съобщи, че миграционният поток към България е редуциран до нула и оцени съдействието сред граничните служби на двете страни като чудесно. Борисов приветства самодейностите на турския бизнес и добави, че изискванията за вложения са усъвършенствани посредством осъвременяване на железопътните линии, свързващи България и Турция.

Той посочи, че е бил първият европейски водач, подкрепил президента Ердоган в нощта след опита за прелом, защото свалянето на държавно управление по принудителен метод е неприемливо. Бойко Борисов оцени преврата като опит за ликвидиране на турския водач.

Премиерът на България счита, че Eвропейският съюз не би трябвало да обръща тил на Турция, а следва да възвърне положителните връзки, с цел да бъде възвърнато доверието сред страните. Българският министър-председател направи оценка, че миграционното съглашение сред съюза и Турция от март 2016 година се извършва доста добре. Българският общественик счита за рационално подписване на необятно съглашение сред Брюксел и Анкара по въпроси като визите за турски жители, митническото съдействие и културното завещание за улеснение на контактите в деловата, туристическата и транспортната сфера, до момента в който присъединителният развой на Турция продължава.​
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР