За вота на недоверие трябва да бъдат броени гласовете на

...
За вота на недоверие трябва да бъдат броени гласовете на
Коментари Харесай

Антоний Тодоров: Тук въпросът е дали ГЕРБ ще събере повече от 121 депутати

За вота на съмнение би трябвало да бъдат броени гласовете на тези, които го поддържат, т.е. тук въпросът е дали от ГЕРБ ще съберат повече от 121 депутати. Нещата зависят от кворума, от това какъв брой депутати ще дойдат, кой би се въздържал, има разнообразни сюжети в сряда.

Такъв коментар направи в ефира на Българска национална телевизия политическият анализатор проф. Антоний Тодоров във връзка идния избор на съмнение.

" Сегашните ръководещи би трябвало да отговорят на въпроса по кое време бяха откровени – когато създаваха обединението, или в този момент, когато я напущат с толкоз злостни обвинявания. Истината е, че това държавно управление бе натоварено с толкоз доста неща, че човек в един миг просто подвига ръце, като че ли сме не запомнили последните 10 години, в които бе основан актуалният модел на ръководство ", добави още Тодоров.

По думите му има три разновидността, в случай че вотът на съмнение мине. Първият е да бъде предоговорен нов кабинет. Друг вид е да се търси ново болшинство в Народното събрание, което да изключва " Продължаваме промяната " – сюжет, който съгласно проф. Тодоров е минимум евентуален. И третата алтернатива са нови предварителни избори, които обаче надали ще решат проблемите.

Според политическия анализатор разновидността да се ръководи с така наречен плаващи болшинства се е потвърдил като работещ в много от по-малките демокрации в Европа, само че в тази ситуация с България сходен ход е " извънредно мъчно да се случи ".

От своя страна специалистът по политически връзки проф. Росен Стоянов изрази мнение, че каквито и проблеми да има в страната, те би трябвало да бъдат решавани по либерален път и в постройката на Народното събрание, с цел да се понижат пристрастеностите и на улицата.

Росен Стоянов добави, че повода настоящето ръководство да има толкоз доста критици се дължи на огромните упования за " бърза и тотална смяна на всички места ".

Политологът доцент Стойчо Стойчев също се причисли към тази теза, уточнявайки, че най-големият проблем на " Продължаваме промяната " е бил в това, че са обещавали всичко на всички.

Големите упования към държавното управление ги сътвори самото държавно управление. Никой не очакваше поръчки за 5-6 моста, 3-4 тунела, а държавно управление, което просто да изкара България от рецесията, съобщи доцент Стойчев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР