За внасяне в парламента на оставката на министър-председателя Николай Денков

...
За внасяне в парламента на оставката на министър-председателя Николай Денков
Коментари Харесай

Станислав Балабанов за ПП-ДБ: Нямат много ходове, а при нови избори, те ще са мъртви

За внасяне в Народното събрание на оставката на министър-председателя Николай Денков и прибързаното й гласоподаване в отсъствието на водача на ГЕРБ Бойко Борисов и министър председател след ротацията Мария Габриел Tribune.bg беседва с народния представител от Има Такъв Народ Станислав Балабанов.

Г-н Балабанов, каква е прогнозата Ви - избори или ротация ни чакат?

В момента се приготвя контракт по какъв начин да се дооткрадне страната, предпазен по демократични и европейски критерии съгласно това предложение, което ГЕРБ-СДС насочат. От друга страна, Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов би трябвало одобряват ориста си, че ще ръководят освен с ГЕРБ, а и с Движение за права и свободи. Ако се съгласят, несъмнено, тъй като това не е 50:50 делкане на страната. Дяволът е в детайлите – при номинациите за регулатори и значими постове в страната всичко ще минава през парламентарните комисии, които са на ГЕРБ и Движение за права и свободи, и те имат болшинство. Така че ГЕРБ и Движение за права и свободи ще изнасилват Политическа партия в политически смисъл колкото могат и колкото желаят, в случай че се стигне до съглашателство в името на кражбата.

Защо ПП-ДБ внесоха за гласоподаване оставката на кабинета „ Денков “ през днешния ден - с цел да понижат времето за договарянията по съдружното съглашение или да притиснат сътрудниците си с процедурите по сформиране на кабинет, зависещи от президента Радев?!

Това са някакви ходове на ПП-ДБ, които към този момент нямат значение. Политическа партия имат два хода – да продължат да крадат, получавайки 1/3 от страната, колкото издържи тази „ сглобка “ или да отидат на избори, където „ ще им откъснат главата “ в политически смисъл. Понеже ги познавам какъв брой са алчни, безкрупулни и какви страхливци са, съгласно мен ще изберат първото и ще официализират този „ брак по сметка “, където кумът е доста авторитетен и той се споделя Делян Пеевски.

Нали тъкмо това не желаят от ПП-ДБ, не желаят да има „ плаващи “ болшинства?!

Няма значение какво желаят. Важното в тази ситуация е, че са се навели и са притиснати в ъгъла от Бойко Борисов. Той ги надигра, тъй като те са задоволително глупави да се държат по този метод 9 месеца. Така че те какво желаят, няма никакво значение. Важното е дали ще продължат да бъдат унижавани оттук насетне от Борисов и Пеевски  или ще отидат на избори. Нямат доста ходове. Но когато и да дойдат новите избори, те ще са мъртви.



 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР