За властите и за обществото като цяло днес е необходимо

...
За властите и за обществото като цяло днес е необходимо
Коментари Харесай

Пригожин призова за край на войната: Русия е постигнала планираните резултати

За управляващите и за обществото като цяло през днешния ден е належащо да се постави някакъв пълен завършек на специфичната военна интервенция (СВО). Идеалният вид е да се разгласи краят на СВО, с цел да знаят всички, че Русия е постигнала резултатите, които е възнамерявала.

Мнението е на създателят и началник на Частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин. Един от посочените за ястребите на Кремъл от няколко месеца Пригожин и в очевиден спор с формалните военни ръководители на страната. Редакционна публикация от негово име популяризира пресслужбата му през днешния ден в отговор на искане от " Блокнот ", както се акцентира категорично.

Статията показва, че " в прочут смисъл " Русия в действителност е постигнала задачите на специфичната военна интервенция, а като доказателство за този прочут смисъл се показва " смилането " на голям брой изтребители на украинските въоръжени сили, както и унищожаването на огромна част от дейното мъжко население на Украйна. Друга част от него била избягала в Европа. " Теоретично Русия към този момент е получила тази тлъста точка ", споделя Пригожин.

Също по този начин Русия е отрязала Азовско море и огромна част от Черно море, заграбила е тлъста част от украинската територия и е основала сухопътен кулоар към Крим. Сега й остава единствено едно: да се закрепи крепко на териториите, които към този момент има.

Но има измама - в случай че преди Украйна е била част от някогашна Русия, то в този момент тя е изцяло национално насочена страна, признава Пригожин, който в горната част на текста е разсъждавал към този момент за разпадането на Съюз на съветските социалистически републики и сполучливото отделяне на някогашните руски републики от съветската сфера на въздействие, осведоми News.bg.

Също по този начин публикацията утвърждава тезата, че елитът на Украйна само и единствено се облагодетелства от помощта на Запада, а ръководителите са станали от лакоми по-лакоми от началото на спора на 24 февруари, когато милиарди са почнали да се изливат там.

Противоречива обаче е аргументацията на Пригожин, съгласно който, от една страна, украинските политици желаят продължение на войната, а от друга, и единствено абзац по-нагоре се утвърждава, че Украйна е тази, която се нуждае и домогва до победа, само че е спирана от Съединени американски щати и Англия, които желаят удължение на войната, с цел да могат да се облагодетелстват и те от своя страна финансово с производството на оръжия. " Украйна се нуждае от победа, а Съединени американски щати - от развой ", декларира Пригожин.

Така сред всичките тези причини не излиза наяве кой тъкмо желае и би желал сега прекъсването на войната и дали не е единствено Русия тази. Или Евгений Пригожин.

Иначе Пригожин не изключва и разновидността - " За Русия постоянно съществува риск обстановката на фронта да се утежни след започване на контранастъпление. " Прави и намек за договорката, която може да бъде препоръчана на Русия - запазването на съществуващите граници до 24 февруари 2023 година Това е типът замяна, която Съединени американски щати могат да предложат на съветското управление през днешния ден като преговорна позиция. Прави и намек за водене на някакви такива договаряния, поради което е и " трагичната пауза " сега - нито Русия нападна, нито е почнала дълго чаканата украинска контраатака. Едва откакто управляващите откажат такава договорка, съгласно Пригожин, украинските сили ще преминат в нахлуване.

Вариантите съгласно Пригожин:

" Единият от тях е, че ВСУ ще се сблъска с съветската защита, ще понесе съществени загуби, след което съветските войски ще стартират голямо контранастъпление към границите на ДНР, или към Днепър, или даже към Полша. " Признава се обаче, че като се имат поради днешната динамичност и проблеми, " такова контранастъпление е, меко казано, малко евентуално. "

Вторият вид е украинската войска да предприеме контранастъпление и да успее да пробие защитата.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР