За Владимир Путин гласуваха 1104 избиратели, за Владислав Даванков -

...
За Владимир Путин гласуваха 1104 избиратели, за Владислав Даванков -
Коментари Харесай

ТАСС: Повечето руснаци в България гласуваха за Путин

" За Владимир Путин гласоподаваха 1104 гласоподаватели, за Владислав Даванков - 516, за Леонид Слуцки - 19, а за Николай Харитонов - 26. Броенето на гласовете завърши ", оповестиха от СИК в дипломатическата задача.

По оценки на съветската посланичка в България Елеонора Митрофанова " изборите са минали умерено и проведено, без никакви ексцесии в изборния ден ". Дипломатът благодари на българската полиция , която не е позволила участниците в няколкото протестни акции покрай гласоподавателите, добавя ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Вчера в изборния ден в София сдружението на украинските организации в България " Мати Украйна " дружно с Гражданско придвижване " БОЕЦ " и Образователен център " Украински Вулик " организираха митинг до Посолството на Руската федерация. Събитието бе под надпис " Украйна: Изборите под дулата на оръжия са противозаконни ". Събралите се жители разпънаха флагове на България и Украйна. Кметът на София Васил Терзиев пристигна на митинга с желание да приказва пред събралите се, само че, след къса замяна на реплики с уредниците, си потегли.

По думите на водача на " БОЕЦ " Георги Георгиев им е било неразрешено и попречено да създадат митинга до посолството, което Терзиев отхвърли.

Междувременно, покрай демонстрацията съветски жители продължаваха да се редят на опашка пред посолството, с цел да упражнят правото си на глас за президент на Русия. 

Протестиращите затвориха за придвижване улицата, която води до входа на посолството. Те желаеха да отидат до такава степен, само че полицейски кордон блокира пътя им .

Малко по-рано в неделя и гражданското съдружие " Ние идваме " провежда проява пред съветското посолство. Те разположиха маса с две урни за гласоподаване - за съветския опозиционер Алексей Навални и за президента на Русия Владимир Путин.

 

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР