За възобновяване на проекта, но в обратна посока се обяви

...
За възобновяване на проекта, но в обратна посока се обяви
Коментари Харесай

Подновени са разговорите за Бургас-Александруполис, потвърди гръцки министър

За обновяване на плана, само че в противоположна посока се разгласи и президентът на Румен Радев
Гръцкият министър на околната среда и енергетиката Костас Скрекас удостовери, че сред Гърция и България има полемики за обновяване на плана за петролопровод сред Бургас и Александруполис, съобщи Българска телеграфна агенция.

Пред икономическото издание „ Икономикос тахидромос “ Скрекас сподели: „ България ни предложи този съответен план и ние се намираме в развой на диалози “. Той добави, че „ превозът на нефт ще се прави от (крайната) точка на петролопровода в Александруполис, а количествата ще се транспортират до Бургас в България “.

За първи път въпросът за рестартиране на плана, контрактуван преди 15 години сред Русия, Гърция и България, само че по-късно преустановен, беше издигнат тази седмица от българския министър на енергетиката Росен Христов на среща на енергийните министри на балканските страни в Атина.

Във вторник президентът Румен Радев също съобщи, че би трябвало да се мисли за обновяване на плана за петролопровод Бургас-Александруполис, само че в противоположна посока - Александруполис-Бургас, тъй като поради геополитическите промени „ Нефтохим “ няма да може да получава съветски петрол, а транспортът през Босфора допуска високи разноски и огромни забавяния.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР