Украйна: Доставката на ATACMS от САЩ може да се окаже ключова - но е противоречива

...
За вас и мен това е ракета с голям обсег.
Коментари Харесай

За вас и мен това е ракета с голям обсег. Има обсег от около 180 мили, управлява се, може да бъде изстрелян от съществуващия флот от системи за изстрелване на ракети на Украйна и командирите на бойното поле на президента Зеленски го искат от известно време.

Източници тук във Вашингтон имат ми потвърди, че Америка скоро ще предостави малък брой ATACMS на Украйна.

Използвани тактически, те биха могли да ударят руски линии за доставки и командни/контролни места в окупираната от Русия Източна Украйна.

< p>Последната война в Украйна: Един изчезнал след удар по щаба на Черноморския флот на Русия

Изображение: Президент Байдън и президент Зеленски. Снимка: AP

Украйна вече разполага с крилати ракети Storm Shadow, които имат по-голям обсег от ATACMS. Но те трябва да бъдат изстреляни от изтребители. Те изискват хубаво време и боеспособни военновъздушни сили. Украйна изпитва недостиг на бойни самолети.

И така ATACMS може да бъде изстрелян от земята при всякакви метеорологични условия в точка, най-близка до фронтовата линия, отвъд която е целта. Това е тактически изгодно.

Америка имаше редица притеснения относно доставката на ATACMS на Украйна.

Първо, постоянната загриженост за това как Русия ще отговори на все по-усъвършенстваните западни оръжия на бойното поле, особено ако оръжията са способни да поразяват в самата Русия. Като се имат предвид позициите на текущата фронтова линия и обхватът на ATACMS, би било тласък за тях да ударят руска територия.

Втората особена грижа за ATACMS е доставката. Разбираемо е, че американският запас от ракети не е на ниво, което кара американските служители да се чувстват напълно спокойни да предадат цял ​​товар от тях на Украйна.

Прочетете повече:

Защо Непоколебимата подкрепа на Полша достигна точка на пречупване

САЩ ще изпратят оръжия на Украйна

Някои пасивни варианти на оръжието може да са по-достъпни и знаем също, че е дадена заповед в последния Закон за разрешение за национална отбрана за закупуване и произведе още близо 2000 ATACMS - може би за запълване на доставките, дадени на Украйна.

В американската политика се появява интересна дихотомия, когато става дума за Украйна. Отляво, сред политиците от Демократическата партия, има огромна подкрепа за продължаване на финансовата и материална подкрепа за Украйна.

Дихотомията е вдясно. Някои в рамките на Републиканската партия, вокално малцинство, дълбоко свързано с Доналд Тръмп, се противопоставят на всякакво финансиране за Украйна, което според тях неточно идва под формата на „празни чекове“.

Други, от по-традиционното ядро ​​на Републиканската партия твърди, че безизходицата на бойното поле и опасенията на групата на Тръмп можеха да бъдат избегнати, ако президентът Байдън предостави всички необходими оръжия много по-рано.

Но разбира се, никога няма да разберем как президентът Путин би са отговорили, ако Западът беше поставил всичките си оръжия, за да ги използва Украйна в началото на тази кървава война.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР