За увеличение на възнагражденията с 30% за всички служители на

...
За увеличение на възнагражденията с 30% за всички служители на
Коментари Харесай

И от НОИ излизат на протест. Искат 30% увеличение на заплатите със задна дата

За нарастване на възнагражденията с 30% за всички чиновници на Националния застрахователен институт (НОИ), и то от началото на 2023 година, упорстват работещите в институцията. Очаква се хиляди от тях в цялата страна да излязат на сигнален митинг на през днешния ден от 10 ч. до 11 ч. От синдикалните организации КНСБ и „ Подкрепа “ в Пловдив обявиха, че в стачката през днешния ден ще се включатработници и от двете териториални структури на Института - тази на ул. " Любен Каравелов " № 7 и отдел " Обединен застрахователен списък " на ул. " Скайлер " № 5.

Служителите оферират да се вкара механизъм, който ще следи разходването на средствата, избрани за актуализиране на заплатите им.

Според предварителни калкулации са нужни към 30 милиона лв., с цел да се усилят месечните хонорари на работещите в Националния институт.

Протестиращите напомнят, че приходите им не са променяни и ще отстояват настояванията си до дъно. Предупреждават, че имат подготвеност да преустановят работа и да разгласят безсрочни протестни дейности.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР