За утре в Благоевград е обявен жълт код заради очаквани

...
За утре в Благоевград е обявен жълт код заради очаквани
Коментари Харесай

Предупреждение за много дъжд над Благоевград! Кодът е в сила за утре

За на следващия ден в Благоевград е разгласен " жълт " код поради предстоящи солидни превалявания от дъжд. За четвъртък над доста области на страната са оповестени " жълти " и " оранжеви " кодове поради дъжд и сняг, като най-тежко ще е ситуацията в Южна България.

През идващото денонощие ще бъде облачно, с превалявания – в северозападните региони и високите полета на Западна България - от сняг, в централните региони - от дъжд и сняг, а в Източна България и крайните югозападни региони - единствено от дъжд. В Родопската област ще има обилни превалявания от дъжд, а в северозападните региони и високите полета на Западна България ще се образува нова снежна завивка до 10-15 см. Ще духа слаб северозападен, в Източна България мощен южен вятър, който до обяд ще отслабне и в Североизточна България ще се ориентира от север-североизток. Минималните температури, в множеството региони, ще бъдат сред минус 3° и 2°, оптималните - сред 0° и 5°, в Югоизточна България до 10°-11°.

В планините ще бъде облачно с превалявания от сняг, който денем в ниските елементи ще премине в дъжд. Ще духа мощен и плевел югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 2°, на 2000 метра – към минус 3°.

Над Черноморието ще бъде облачно с превалявания от дъжд. Ще духа южен мощен, който в следобедните часове по северното крайбрежие ще отслабне и ще се ориентира от север-североизток. Максимални температури сред 8° и 11°. Температурата на морската вода е 5-6°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала по южното крайбрежие и ще доближава 4-5 бала по северното.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР